Veilig vluchten met een glijbaan

Iedereen hoopt dat het nooit nodig is: vluchten uit een gebouw. Maar wat nou als het wel nodig is? Hoe bereik je het snelst de begane grond?

Een kleuterschool in Daisendorf (Duitsland) zat ook met deze vragen. De trappen in het gebouw zijn goed bereikbaar voor de kleine kinderen voor alledaags gebruik. Maar het is niet de meest makkelijke manier om ze allemaal met spoed naar buiten te krijgen. Om de kleuters zo snel en veilig mogelijk te laten vluchten, hebben ze de hulp van IJslander ingeschakeld.

IJslander heeft voor de school een speciale glijbaan ontwikkeld. Zo hoeven de kinderen in een noodsituatie geen trappen te lopen. Deze glijbaan is veilig en makkelijk in gebruik en zo zijn de kinderen snel van de eerste verdieping buiten en op de grond. Mocht het nodig zijn, de glijbaan is voor de brandweer ook vanaf de grond met een trap bereikbaar. Zo staan de brandweermannen snel op de eerste verdieping. De trap is wel bovenaan afgesloten met een hek, zodat kinderen veilig staan en via de glijbaan naar beneden gaan.

Ook geïnteresseerd om een glijbaan als vluchtroute toe te passen? Wij helpen graag met het ontwikkelen van de veiligste weg naar buiten. Neem contact op met uw accountmanager of mail naar info@ijslander.com.

Meer weten over vluchtroutes en waar ze in Nederland aan moeten voldoen? Op de website van de overheid is meer informatie te vinden.