Madera Dubbele schommel

Groene speel-oase in Den Haag

Natuurlijk spelen midden in een stad. Kan dat? Natuurlijk kan dat! In de Haagse wijk Leyenburg – aan de Purmerendstraat  – ligt een grote speelplaats met gras, haagjes, bosjes, kunstgras en veel speeltoestellen met een natuurlijke uitstraling. Kinderen kunnen hun hart ophalen in deze groene speel-oase. IJslander tekende voor het ontwerp en de speeltoestellen.

Natuurlijk spelen
Omdat Den Haag al druk genoeg is en kinderen aan alle kanten worden geconfronteerd met flats, industrie en verkeer, moest de nieuwe speelplaats aan de Purmerendstraat vooral een natuurlijke uitstraling hebben. Een harde voorwaarde van de gemeente en buurtbewoners. Verder moest de speelplaats geschikt zijn voor kinderen van 4-12 jaar. Maar de grootste uitdaging zat in de speeltoestellen zelf: die moesten onderhoudsarm zijn.

Groen!

Onze oplossing: vandalismebestendige en onderhoudsarme Madera speeltoestellen van RVS met een natuurlijke uitstraling. En dan geplaatst in een groene omgeving. Onze ontwerpster ging ermee aan de slag en kwam met een prachtig plan. Dit viel zo goed bij de gemeente en buurtbewoners dat het ontwerp nagenoeg één-op-één is overgenomen. Geen struik, haag of grasveld is veranderd en bijna alle voorgestelde speeltoestellen met massa’s spel-aanleidingen zijn geplaatst. De enige concessie was een Madera kabelbaan in plaats van een reguliere kabelbaan. Groot voordeel: deze Madera kabelbaan voldoet ook aan de geluidsnorm. Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen klimmen, glijden, schommelen, draaien wipwappen, zoeven en hun fantasie gebruiken. Of zich verstoppen achter een haagje of lage struik. Hoe leuk is dat!

 

 

ontwerp Purmerendstraat Den Haag Madera

Voornaam Voornaam, bedankt.

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Madera speeltoestellen aan de Purmerendstraat in Den Haag

Onderhoud beheersbaar

De Madera speeltoestellen hebben door een speciale, zeer sterke lichtbruine coating een natuurlijke uitstraling. Dat wordt ook nog eens versterkt door de stroef aanvoelende coating. Deze serie speeltoestellen is vooral geschikt voor plaatsing op speelplaatsen met een groene uitstraling. De Madera speeltoestellen hebben namelijk wel de uitstraling van hout, maar vragen niet het onderhoud dat bij hout hoort. Want door het gebruikte materiaal – RVS – zijn de speeltoestellen nagenoeg onderhoudsvrij. weten? Neem contact met ons op!

Madera Duikelrek 3-delig

Voornaam Voornaam, bedankt.

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.