Beweegplek Kloosterstraat, Nuland | IJslander

Beweegplek Kloosterstraat, Nuland

Aan de Kloosterstraat in Nuland is een beweegplek gerealiseerd. Deze beweegplek is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente ’s-Hertogenbosch, de Dorpsraad Nuland en Sport Alliantie Rosmalen Nuland Vinkel.

Het doel van de beweegplek is voornamelijk om ouderen fit en vitaal te houden. Volgens Ufuk Kâhya (gemeente ’s-Hertogenbosch wethouder duurzame mobiliteit, talentontwikkeling en welzijn) is dat heel belangrijk: “We vinden het heel belangrijk dat we meer gezonde en gelukkige jaren creëren voor iedereen. Zo’n beweegplek helpt daarin mee.

Daarnaast fungeert de plek ook als ontmoetingsplek. Een plek om samen te komen en om naar elkaar om te kijken. Verbinding tussen sociale en fysieke gezond was van belang tijdens de ontwikkeling van deze plek.

Het beweegveld bestaat uit vijf Fit4life toestellen op een kunststof ondergrond. De toestellen zijn opgesteld in een cirkel, zodat er samen gesport kan worden. Elke toestel heeft een andere trainingsfunctie: armspieren, bovenlichaam, onderlichaam, cardio ect.. Na een rondje op het beweegveld is het gehele lichaam getraind. Elke toestel bevat een instructiebordje waarop de oefening uitgelegd wordt.

De volgende toestellen zijn toegepast in dit project:

1299 Twenty+ Beenzwaaier

1370 Fifty+ Doordraaier

1373 Fifty+ Stepper

1387 Twenty+ Fit Fiets

1388 Fifty+ Arm rotation

 

Bekijk hier het filmpje van de opening van de beweegplek.

 

Categorie

Sport & Fitness

Advies op maat?

Wij helpen je graag verder

Onze specialisten laten je graag de mogelijkheden zien en adviseren je op maat.

Stel je vraag
Janine-Blom

Contactgegevens

    Kelly-Wijnbergen
    Stel je vraag