Duurzaam hergebruik speeltoestellen

In de gemeente Haarlemmermeer staan circa 4.500 speeltoestellen die ongeveer 15 jaar mee gaan. Gemiddeld worden per jaar zo’n 12 speelplekken aangepast. Op een gemiddelde plek staan circa 5 speeltoestellen. Alle reden dus om uit te zoeken of ze kunnen worden hergebruikt. Ofwel gerefurbished. Dat houdt in dat een speeltoestel zo wordt aangepast dat het er weer 15 jaar tegen kan. Duurzame speeltoestellen dus.

Duurzame oplossing

Samen met Gemeente Haarlemmermeer en MVO Nederland is IJslander aan de slag om een duurzame oplossing voor speeltoestellen te bedenken. De eerste resultaten zijn intussen in de gemeente zichtbaar. In Winterpark in de wijk Getsewoud (Nieuw Vennep) staat een toestel dat is gemaakt van een eerder gebruikt toestel. Een zelfde speeltoestel staat tussen Sporthoeve en het nieuwe dorpshuis in Badhoevedorp. Elk van deze toestellen is gemaakt van een oud toestel. Van 1 bestaand speeltoestel, een grote hangbrug uit Hoofddorp, is voor beide locaties een klimtoestel met glijbaan en een hangmat gemaakt.

In de praktijk werkt het. Kinderen schommelen erin en klimmen erop. Hen maakt het niet uit of het een nieuw of een refurbished toestel is. Het plezier is er zeker niet minder om!

Categorie

Spelen

Locatie

Haarlemmermeer

Advies op maat?

Wij helpen je graag verder

Onze specialisten laten je graag de mogelijkheden zien en adviseren je op maat.

Stel je vraag
Janine-Blom

Contactgegevens

    Stel je vraag