WannaPlay Muziekschommel aan ’t IJ in Amsterdam | IJslander

WannaPlay Muziekschommel aan ’t IJ in Amsterdam

Afgelopen september plaatste IJslander de interactieve muziekinstallatie WannaSwing op de kade voor Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. De installatie bestaat uit acht schommels waarmee muziekstukken gespeeld kunnen worden. De personen op de schommels sturen de composities aan. 

Samen met Stichting TIS ontwikkelde IJslander de WannaSwing, een schommel met licht en geluid voor volwassenen – bedacht door Stichting TIS. In eerste instantie was deze interactieve schommelinstallatie ontwikkeld als een verplaatsbare constructie die toerde langs festivals als Lowlands, Oerol en Over ’t IJ. Echter wilden initiatiefnemers bezoekers van de kade rondom het Muziekgebouw een bijzondere muzikale ervaring bieden.

Maarten van Boven, algemeen en artistiek directeur van het Muziekgebouw: ”Bij de viering van het 10-jarig jubileum van het Muziekgebouw in 2015 stond WannaSwing al even bij ons op de kade. Dit leidde tot vrolijke, onverwachte ontmoetingen. Met als bonus een speelse manier om het publiek meer inzicht te geven in de onderliggende patronen van hedendaags gecomponeerde muziek. We vonden dat zo mooi, dat we de installatie graag een permanente plek wilden geven.”

Meer informatie:Muziekgebouw

Categorie

Specials

Locatie

Amsterdam

Advies op maat?

Wij helpen je graag verder

Onze specialisten laten je graag de mogelijkheden zien en adviseren je op maat.

Stel je vraag
Janine-Blom

Contactgegevens

    Stel je vraag