RVS voetbalkooi in Kopenhagen, op maat gemaakt

Sporten op een vliegend tapijt in Kopenhagen

Na tien jaar vond de gemeente Kopenhagen het welletjes: het braakliggend terrein midden in de stad waar wind en auto’s vrij spel hadden, moest worden omgetoverd in een hippe ontmoetingsplek. Het winnende ontwerp was net zo prachtig als uniek: een plein in de vorm van een vliegend tapijt met als blikvanger een enorme sportkooi in het midden. Agent CADO sleepte de opdracht daarvoor binnen.

Prestigieus project
Maanden aan overleg gingen er aan vooraf. Met de gemeente Kopenhagen, met de architect en met IJslander. Kon IJslander de prestigieuze, ovale Citybox met een doorsnede van bijna 43m (!) leveren en installeren? Jazeker! Deense agent CADO wist de gemeente te overtuigen met het volledig op maat gemaakte, transparante ontwerp voorzien van geluidsabsorberende kabels en kreeg de opdracht. Ook een pré: het gebruikte materiaal, RVS, is vandalismebestendig, onderhoudsvriendelijk en blijft mooi. Ook na jaren gebruik.

Missie geslaagd

Na intensief contact met zowel CADO als met de architect, werden de puntjes op de i gezet en startte de productie van de Citybox in Oldebroek. Geen klein klusje gezien al het handwerk. Medio 2014 is de ‘zwevende’ sportkooi door IJslander – in samenwerking met Deense installateurs – geïnstalleerd en opgeleverd. Inmiddels wordt het plein drukbezocht en de Citybox intensief gebruikt. Missie geslaagd!

RVS voetbalkooi in Kopenhagen, op maat gemaakt

Voornaam Voornaam, bedankt.

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Op maat gemaakte Citybox in hartje Kopenhagen

Vliegend tapijt

Sinds 2014 is het vernieuwde stadplein Israels Plads in Kopenhagen een trendy ontmoetingsplek voor buurtbewoners, bezoekers en toeristen. Het plein bestaat uit en grijs granieten oppervlak en is vormgegeven als een vliegend tapijt dat net boven de grond zweeft tussen twee werelden: de stad en het naburige Ørsted-Park. Cirkels met bomen op Israel Plads symboliseren datzelfde park dat op die manier doorloopt in het plein.

 

De ‘plooien’ in de oost- en westkant van het plein zijn bedoeld als zitplaatsen. Om bezoekers te verleiden op het plein te blijven, zijn er verschillende voorzieningen aangebracht. Zoals overkappingen met zitplaatsen, bankjes rondom de bomen, een groene speelplaats vlakbij de school aan het plein, een Citybox waarin zonder overlast voor de bezoekers gespeeld en gesport kan worden en een druppelende waterval. Klik hier voor meer info!

Voornaam Voornaam, bedankt.

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.