Sporten op een vliegend tapijt | IJslander

Sporten op een vliegend tapijt

Na tien jaar vond de gemeente Kopenhagen het welletjes: het braakliggend terrein midden in de stad waar wind en auto’s vrij spel hadden, moest worden omgetoverd in een hippe ontmoetingsplek. Het winnende ontwerp was net zo prachtig als uniek: een plein in de vorm van een vliegend tapijt met als blikvanger een enorme sportkooi in het midden. Agent CADO sleepte de opdracht daarvoor binnen.

Prestigieus project
Maanden aan overleg gingen er aan vooraf. Met de gemeente Kopenhagen, met de architect en met IJslander. Kon IJslander de prestigieuze, ovale Citybox met een doorsnede van bijna 43m (!) leveren en installeren? Jazeker! Deense agent CADO wist de gemeente te overtuigen met het volledig op maat gemaakte, transparante ontwerp voorzien van geluidsabsorberende kabels en kreeg de opdracht. Ook een pré: het gebruikte materiaal, RVS, is vandalismebestendig, onderhoudsvriendelijk en blijft mooi. Ook na jaren gebruik.

Missie geslaagd
Na intensief contact met zowel CADO als met de architect, werden de puntjes op de i gezet en startte de productie van de Citybox in Oldebroek. Geen klein klusje gezien al het handwerk. Medio 2014 is de ‘zwevende’ sportkooi door IJslander – in samenwerking met Deense installateurs – geïnstalleerd en opgeleverd. Inmiddels wordt het plein drukbezocht en de Citybox intensief gebruikt. Missie geslaagd!

Categorie

Specials

Locatie

Denemarken

Advies op maat?

Wij helpen je graag verder

Onze specialisten laten je graag de mogelijkheden zien en adviseren je op maat.

Stel je vraag
Janine-Blom

Contactgegevens

    Stel je vraag