Natuurlijke speeltuin aanleggen, ontwerpen of inrichten?

Speeltuin inrichting

Speeltuininrichting begint bij een goed ontwerp. Het is veel meer dan alleen het plaatsen van speeltuin toestellen. Met een goede speeltuininrichting weet je kinderen in verschillende leeftijdscategorieën voldoende plezier en uitdaging te bieden. Met de juiste combinatie van speeltoestellen creëer je een fantastische speeltuin voor peuters, kleuters en kinderen. Zoek je een specialist in speeltuin ontwerpen? IJslander helpt je graag.

Madera-Combitoestel-met-meisjes-op-de-glijbaan

Ideale
speeltuin

Uitdagende speeltuin toestellen

Een speeltuin of speelplein is dé plek voor kinderen waar zij alle ruimte krijgen om te ontdekken. Van het zand in de zandbak tot het huisje waar kinderen samen in kunnen spelen. Ze klauteren op een trappetje en glijden naar beneden van de glijbaan. De wat oudere kinderen kiezen voor de schommel of ze draaien rond op een duikelrek. Een goed doordachte speeltuininrichting geeft invulling aan de wensen van alle kinderen. Zo is de speeltuin een beleving voor kinderen van alle leeftijden. Bij het ontwerpen van een speeltuin moet hier dan ook rekening mee worden gehouden.

Inrichting speeltuin

IJslander biedt tal van mogelijkheden voor een ideale speeltuininrichting. Om ervoor te zorgen dat de speeltoestellen op elkaar aansluiten, kun je speeltoestellen uit specifieke productlijnen combineren.

Neem bijvoorbeeld de BUGS-lijn. Deze productlijn bestaat uit fleurige, unieke speeltoestellen in de vorm van abstracte insecten. Kinderen kunnen erop klimmen, draaien en wiebelen. De abstracte vormen van de speeltoestellen prikkelen de fantasie van de jonge kinderen. Een andere productlijn die we veel toepassen bij speeltuininrichting is de MADERA-lijn. Deze speeltoestellen hebben een natuurlijke uitstraling door de lichtbruine coating. Bovendien een duurzame keuze vanwege het onverwoestbare rvs.

Lange levensduur

RVS heeft een lange technische afschrijving en is voordeliger dan de meeste andere materialen.

Hygiëne

RVS is minder vatbaar voor vuil en bacteriën.

Vandalismebestendig

De toestellen zijn vandalisme-bestendig en daardoor geschikt voor speeltuinen.

Veilige speeltuin ontwerpen inrichten

Speeltuininrichting moet niet alleen uitdagend zijn; het moet ook veilig zijn. Als ouder wil je dat je kind veilig kan spelen. Bij het speeltuin ontwerp houden wij hier natuurlijk rekening mee. Naast dat we regels en wetten naleven, zijn onze speeltoestellen ook gecertificeerd en van uitstekende kwaliteit. Wij verkopen uitsluitend duurzame, onderhoudsvriendelijke en 100% herbruikbare sport- en speeltoestellen.

speelplein-of-schoolplein-inrichten
Voetbalkooi IJslander

Sporttoestellen

Een goede speeltuininrichting heeft, afhankelijk van de grootte van de plek, ook ruimte voor sporttoestellen. Oudere kinderen spelen graag een potje voetbal, tafeltennis of basketbal. De toevoeging van een basketbalpaal, tafeltennistafel of doelen is dan ook een optie. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Zo vind je in ons assortiment ook pannakooien en multicourts.

Natuurlijke speeltuin aanleggen specifiek met jouw wensen

Als speel- en sporttoestellen specialist adviseren wij je graag over de mogelijkheden als het gaat om speeltuininrichting of voor je speelplein. Wij maken een goed doordacht ontwerp, waarbij we rekening houden met jouw wensen en de doelgroep(en). Gaat je voorkeur uit om een natuurlijke speeltuin aan te leggen? Dan weten wij precies welke speeltuin toestellen daarbij passen. Heb je specifieke wensen als het gaat om speeltuin toestellen? Wij produceren ook op maat gemaakte speeltuin toestellen. Denk aan een op maat gemaakte glijbaan of klimtoestel. Daarmee creëer je een unieke en fantasierijke speelplek. Neem contact op voor advies over speeltuininrichting. Wij gaan graag voor je aan de slag.

glijden-van-rvs-glijbaan-houten-speeltoestel-speeltuin

Advies op maat?

Wij helpen je graag verder

Onze specialisten laten je graag de mogelijkheden zien en adviseren je op maat.

Stel je vraag
Janine-Blom

Contactgegevens

    Kelly-Wijnbergen
    Stel je vraag