Houten speeltoestellen voor schoolpleinen | IJslander

Robinia houten speeltoestellen

Robinia houten speeltoestellen staan garant voor uren speelplezier in de speeltuin of op het schoolplein. Van een houten speelhuisje met glijbaan tot een houten toren of wipwap. Kinderen van alle leeftijdscategorieën beleven er plezier aan. Ben jij ook op zoek naar Robinia houten speeltoestellen voor op het schoolplein of in een openbare speeltuin? Bekijk het uitgebreide assortiment van IJslander. 

Houten speeltoestellen

een
doordacht
schoolplein ontwerp

Breed assortiment

IJslander verkoopt allerlei Robinia houten speeltoestellen. Toestellen die niet alleen leuk zijn om op te spelen, maar ook bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen. Terwijl ze wiebelend over een houten wandelbrug lopen, werken ze aan hun evenwicht. Een perfecte oefening in balanceren. En met een jungletouw met houten staanders oefenen kinderen hun motoriek en spierkracht terwijl ze via het touw naar de overkant proberen te komen. En ze blijven in beweging op de houten wipwap. Of ze spelen spelletjes in het houten speelhuis met glijbaan. Voor ieder kind is er genoeg te doen met onze houten speeltoestellen buiten.

Duurzaam hout

Houten speeltoestellen van IJslander kunnen bestaan uit Robinia-, eiken- of kastanjehout. Robinia-hout is binnen Europa een van de meest duurzame houtsoorten en heeft duurzaamheidsklasse 1. Vanwege de zeer hoge weerstand tegen insecten en houtrot, gaan houten speeltoestellen van Robinia-hout heel lang mee. Andere duurzame houtsoorten die we gebruiken, zijn eiken- en kastanjehout met duurzaamheidsklasse 2.

Houten speeltoestellen buiten

IJslander biedt diverse speelproductlijnen met Robinia houten speeltoestellen voor buiten. Voorbeelden zijn de productlijnen Naturo, Tammy en Kupa. Naturo is een natuurlijke productlijn gericht op avontuur. De lijn bestaat o.a. uit een houten kabouterdorp, dreumes zandbak, houten speeltoestel met glijbaan en klimparcour. De productlijn Tammy heeft toestellen als klimrekken, duikelrekken, schommels en een houten speelhuisje met glijbaan. Maar ook de wiebelbrug, wipwap, het steltenpad en een kabelbaan vind je binnen deze productlijn. Andere Robinia speeltoestellen buiten waaronder een balanceerbrug, elfenhuisje, klimtoren, houten speeltoestel met glijbaan en een houten schip vind je in de productlijn Kupa. Zo is er genoeg te kiezen in ons assortiment van houten speeltoestellen buiten.

Houten balanceerroute
Houten klimtoestellen

Natuurlijk spelen met schoolplein speeltoestellen

Robinia schoolplein speeltoestellen voor buiten passen uitstekend in het ‘natuurlijk spelen concept’ wat vandaag de dag steeds populairder wordt. Zowel scholen als gemeenten besteden meer aandacht aan het ‘groener’ maken van de speelplekken. En daar passen Robinia speeltoestellen heel goed bij. Deze houten speeltoestellen voor schoolpleinen en andere speellocaties een natuurlijk en duurzaam karakter. 

Robinia houten speeltoestellen op maat

Zoek je houten speeltoestellen voor het schoolplein, speelplein of een andere locatie? Dan ben je bij IJslander aan het juiste adres. Van houten klimtoestellen tot hobbelstammen, van balanceerroutes tot houten wipwappen. Naast standaard Robinia speeltoestellen is het ook mogelijk om een Robinia speeltoestel op maat te laten maken.
Wil je niet alleen een toestel, maar zoek je iemand die je kan adviseren over de gehele speelplek? Onze specialisten maken volledige houten speeltuin- en schoolplein ontwerpen en denken graag met je mee. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Houten speeltoestellen schoolplein

Duurzaam

Houten speeltoestellen voor buiten zijn recyclebaar, milieuvriendelijk en CO2 neutraal. Ook krijg je van Robinia speeltoestellen een robuuste, authentieke, natuurlijke look en gaat het ook nog eens jaren- en jarenlang mee. 

Kinderen presteren beter

Buitenspelen is gezond. Zo is bewezen dat kinderen die buitenspelen en veel bewegen beter presteren met bijvoorbeeld rekenen, taal of lezen. Daarnaast is het ook goed voor de ontwikkeling van het evenwicht, behendigheid, motoriek en de coördinatie.

Gezond en groen

Ze dragen bij aan een gezond en groen schoolplein. Het hout van de speeltoestellen wordt mooier gedurende de jaren, is flexibeler voor eventuele uitbreidingen van de toestellen, heeft zeer mooie ethische eigenschappen en is beperkt beïnvloedbaar door temperatuur.

Stel je vraag