Groen schoolplein ontwerpen? | Natuurlijk schoolplein

Groen schoolplein

Groen schoolplein ontwerpen

In de pauze verstoppen ze zich achter een struik. Zoeken ze naar lieveheersbeestjes en rupsen. En vinden ze een weg naar boven via de klimboom. Er valt zoveel te ontdekken op een natuurlijk groen schoolplein.

groen schoolplein voor kinderen

een
doordacht
schoolplein ontwerp

Groen schoolplein prikkelt fantasie

De natuur stimuleert kinderen om op ontdekkingstocht te gaan. De natuurlijke speelobjecten en groene uitstraling prikkelt hun fantasie. En zeg nou zelf, wie wordt er nou blij van een saai schoolplein met tegels en een simpele glijbaan. Kinderen willen ontdekken, de wereld verkennen en spelen. In een groen schoolplein kunnen kinderen klimmen, insecten van dichtbij bekijken en verstoppertje spelen. Geen saaie pauzes meer, maar fantasierijke en leerzame speelkwartiertjes waarin ze spelenderwijs kennismaken met onze mooie natuur. Dat doet een groen schoolplein met je.

Breng de natuur naar kinderen

Een schoolplein moet een veilige en overzichtelijke plek zijn. Dat betekent niet dat je zo min mogelijk speeltoestellen moet plaatsen om overzicht te houden. Kinderen willen spelen en experimenteren. De natuur is daarbij een belangrijk aspect. Als er ergens veel te ontdekken valt is het wel buiten, in de natuur. Door de technologische ontwikkelingen zoeken we een groene omgeving steeds minder vaak op. Dat is jammer, maar ook een kans. Als kinderen minder de natuur ingaan, halen wij de natuur gewoon naar het schoolplein. Een groen schoolplein is onderdeel van het leerproces van je kind.

Lange levensduur

RVS heeft een lange technische afschrijving en is voordeliger dan de meeste andere materialen.

Hygiëne

RVS is minder vatbaar voor vuil en bacteriën.

Vandalismebestendig

De toestellen zijn vandalisme-bestendig en daardoor geschikt voor de openbare ruimte.

De natuur beschermen

Steeds meer scholen zien het belang en de positieve effecten in van een groen schoolplein. Mede daardoor zijn groene en natuurlijke schoolpleinen steeds populairder aan het worden. We zijn ons steeds bewuster van het milieu en hoe belangrijk het is voor mensen. We moeten onze natuur en planeet beschermen. Met een groene speelplek kun je kinderen daar ook bewuster van maken.

Naast spelen biedt een natuurlijk schoolplein ook de uitgelezen mogelijkheid tot sporten. Vaak zijn balsporten zoals bijvoorbeeld voetballen in een pannakooi favoriet. Echter zijn ook sporten als freerunning en calisthenics helemaal hot. Met de BarForz sporttoestellen kan er getraind worden op eigen kracht zonder het gebruik van gewichten wat de kans op blessures en ongelukken kleiner maakt.

Speelheuvel groen schoolplein voor kinderen
groen schoolplein tekening ontwerp

Groen schoolplein ontwerpen

Is jullie schoolplein ook toe aan meer groen en meer speelplezier of wil je een schoolplein groen inrichten? Kies voor een groen schoolplein. Om tot een goed plan te komen gaan wij aan de slag met een ontwerp. In overleg bekijken we samen de mogelijkheden van een natuurlijk schoolplein en nemen we je wensen door.

Groene speelplaats inrichten

Een groene speelplaats op school begint met een goed doordacht ontwerp. We houden daarbij altijd rekening met de wensen en behoeften van de school en de kinderen. Bij IJslander zijn er tal van mogelijkheden om een schoolplein natuurlijk in te richten door het aanschaffen van natuurlijke speeltoestellen.

Zo hebben we bijvoorbeeld de BUGS-lijn. Dit zijn unieke, fleurige kleine en grote(re) speeltoestellen in de vorm van abstracte insecten waarop kinderen kunnen wiebelen, draaien en klimmen. De abstracte vormen prikkelen de fantasie van de kinderen en zorgen ervoor dat ze op een veilige manier onbewust kennis vergaren over de insecten en de natuur.

De NATURO-lijn bestaat uit toestellen van Robinia hout, insectenhotels, klimbomen en zwerfkeien. Met de verschillende producten realiseer je een leuk obstakel parcour.

In de MADERA-lijn vind je speeltoestellen met een natuurlijke uitstraling door het gebruik van een speciale, lichtbruine coating. Hierdoor lijkt het op hout, maar dat is het niet. Elk toestel heeft een aparte vorm wat de kinderen uitdaagt om op onderzoek uit te gaan. Een groene speelplek moet natuurlijk ook duurzaam zijn. Daarom zijn de toestellen uit de MADERA-lijn van onverwoestbaar RVS gemaakt. Dat belooft vele jaren speelplezier op een groen schoolplein.

groen spelen in de natuur
Kelly-Wijnbergen
Stel je vraag