Schoolplein ontwerpen & schoolplein inrichten | IJslander

Schoolplein inrichten?

Een goed schoolplein daagt kinderen uit.

Ze kunnen hier hun energie kwijt of juist relaxen en het is dé plek om elkaar te ontmoeten. Wij ontwerpen uitdagende schoolpleinen.

inrichten-schoolplein

een
doordacht
schoolplein ontwerp

Bij het schoolplein inrichten komt echter meer kijken dan het alleen neerzetten van schoolplein speeltoestellen.

De schoolplein inrichting begint altijd met een goed doordacht ontwerp dat aansluit bij de wensen en behoeften van de school en de kinderen. Kinderen hebben een veilige omgeving nodig waar ze zich kunnen ontspannen en zichzelf te kunnen zijn. Hierdoor worden kinderen in de gelegenheid gesteld om hun persoonlijke en sociale competenties te ontwikkelen. Hier dient bij het schoolplein ontwerp al rekening mee gehouden te worden. IJslander heeft jarenlange ervaring en deelt graag haar schoolplein ideeën in een ontwerp.

Daarnaast zorgt lichamelijke activiteit ervoor dat kinderen zich fitter voelen en het verbetert de concentratie in de klas na de pauze. Een goede schoolplein inrichting is dus van groot belang.

Juist gekozen schoolplein speeltoestellen dragen bij aan de motorische ontwikkeling van kinderen. Zo is de Bambino-lijn speciaal ontwikkeld voor kinderen tot 6 jaar. Deze schoolplein toestellen zijn kleiner van formaat dan reguliere schoolplein toestellen, rustiger van kleur, transparant en abstract. Voor de oudere kinderen kan er gekozen worden voor schoolplein toestellen met meer hoogte, moeilijkheid, snelheid en uitdaging, zoals een gaaf klimtoestel voor buiten. Omdat niet ieder kind hetzelfde is, is het ook van belang om op het schoolplein ruimte te maken voor vrij spelen en ontmoeten.

Meer lezen over de verschillende soorten schoolpleinen?

Lange levensduur

RVS heeft een lange technische afschrijving en is voordeliger dan de meeste andere materialen.

Hygiëne

RVS is minder vatbaar voor vuil en bacteriën.

Vandalismebestendig

De toestellen zijn vandalisme-bestendig en daardoor geschikt voor de openbare ruimte.

E-learning & sporten

Buiten spelen is niet alleen leuk, maar kan ook heel educatief zijn. Zo kan het toestel GO! via een app op een iPad gekoppeld worden aan een E-learning applicatie door middel van WiFi. Leraren kunnen hiermee hun lesprogramma verwerken in de app. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan rekentoetsen, aardrijkskunde, spelling en nog veel meer. Zo wordt het nog makkelijker om de schoollessen naar buiten te verplaatsen. Leren op een sportief schoolplein.

Naast spelen en schoolplein toestellen biedt een schoolplein ook de uitgelezen mogelijkheid tot sporten. Vaak zijn balsporten zoals bijvoorbeeld voetballen in een pannakooi favoriet. Echter zijn ook sporten als freerunning en calisthenics helemaal hot. Met de BarForz sporttoestellen kan er getraind worden op eigen kracht zonder het gebruik van gewichten wat de kans op blessures en ongelukken kleiner maakt.

speelplein-of-schoolplein-inrichten

Advies op maat?

Wij helpen je graag verder

Onze specialisten laten je graag de mogelijkheden zien en adviseren je op maat.

Stel je vraag
Janine-Blom

Contactgegevens

    Albert-Wagener
    Stel je vraag