Klimtoestellen

Klimtoestellen

Kinderen houden van klimmen en klauteren. Waar kunnen ze dat beter doen dan in een klimtoestel? Het is niet alleen leuk, maar ook goed voor de ontwikkeling van kinderen. Ze ontwikkelen kracht en leren hun evenwicht te bewaren. Ook bevorderen klimtoestellen de concentratie en coördinatie van kinderen. In veel speeltuinen en op de meeste schoolpleinen vind je daarom houten klimtoestellen. IJslander heeft er ook genoeg! Van groot tot klein, in verschillende uitvoeringen en met allerlei speelelementen.

groen schoolplein voor kinderen

een
doordacht
schoolplein ontwerp

Klimparcour
Het meest avontuurlijke klimtoestel voor kinderen is het klimparcour. Het bevat veel verschillende speelelementen. Zo is er onder andere een klimnet, monkeybar, klimtouwen, evenwichtsbalken en stappaaltjes. Veel uitdaging waarmee kinderen tijden zoet zijn. Bij IJslander vind je verschillende klimtoestellen met een klimparcour waaronder Avontuur Parcour Olympus en Klimparcour. Kinderen kunnen via de klimwand of touwen omhoog klimmen, hangen aan de monkeybay of hun evenwicht bewaren op de evenwichtsbalken. Genoeg mogelijkheden voor een avontuurlijke belevenis. We hebben diverse klimtoestellen van hout. Ook voor peuters hebben we klimtoestel peuter waar ze naar hartenlust kunnen spelen. Onze klimtoestel buiten zijn robuust, onderhoudsarm en vandalismebestendig. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken over jouw klimtoestel buiten.

Piratenschip
Spelen op een piratenschip, welk kind wil dat nou niet?! De belevingswereld van kinderen is zo groot, dat ze zich echt de piraat op het schip zullen voelen. En dan moet je een echte bikkel zijn natuurlijk! Klimmen, klauteren, het schip besturen en in de gaten houden of de kust veilig is. Wat een uitdaging en plezier. Het piratenschip bevat veel speelelementen en open ruimtes zodat kinderen er hun eigen spel van kunnen maken.

 

IJslander speeltoestel uit de Bugsserie

Spider klimtoestellen

Kinderen zijn niet bang voor spinnen! En zeker niet voor Spider Zora en Spider Pholcus. Het zijn abstracte klimtoestellen in de vorm van een spin. Het lijf van de spin is een uitkijktoren waarin kinderen kunnen spelen. Tussen de poten hangen netten om in te klimmen en hangen. De klimtoestellen bieden verschillende speelelementen waaronder klimnetten, poten als glijstangen, draaiende klimschijven, een hangmat en een uitkijktoren.

1402 Madera Klimnet

Madera klimrek

In het Madera Klimnet kunnen kinderen in het touw klauteren of balanceren op twee zijstaanders met vasthoudtouw. Het houten klimtoestel heeft gebogen staanders die de fantasie van kinderen prikkelen. Met het houten klimnet en de twee evenwichtsbalken valt er genoeg te beleven. Even slingeren aan het touw en klauteren van de ene naar de andere kant van het klimrek.

Ruimtenet klimtoestellen

De ruimte in klauteren! Het kan op onze ruimtenet klimtoestellen. Stapje voor stapje, klimmen kinderen steeds iets hoger de ruimte in. Helemaal omhoog tot de punt van het ruimtenet. Dan hebben ze de top bereikt en zwaaien ze even trots naar beneden. Ze klauteren weer verder, blijven even hangen in het touw en klimmen weer naar beneden. Ruimtenet klimtoestellen zijn er in verschillende hoogtes (van 2 tot 6 meter). En met het Ruimtenet Twin beleven kinderen dubbel pret, want het zijn er twee naast elkaar!

Lange levensduur

RVS heeft een lange technische afschrijving en is voordeliger dan de meeste andere materialen.

Hygiëne

RVS is minder vatbaar voor vuil en bacteriën.

Vandalismebestendig

De toestellen zijn vandalisme-bestendig en daardoor geschikt voor de openbare ruimte.

Stel je vraag