Roetsj jij langs de siroopwafels?

Op 8 maart 2018 opende Gouda’s nieuwste attractie; de siroopwafelfabriek. Een uitje naar de Siroopwafelfabriek is een fantastische ervaring die men niet snel zal vergeten. Bezoekers stappen in de wondere wereld van de siroopwafel. Zij zien hoe de Kamphuisen siroopwafel vandaag de dag wordt gebakken. Ook horen ze over de rijke geschiedenis van dit naar zeggen oudste stroopwafelrecept (uit 1810!) van Gouda. Roets jij straks via de glijbaan langs de fabrieksbanden?

Jan Anker, eigenaar van Banketbakkerij de Vlaam en het recept van Kamphuisen, droomde al jaren van een beleving rondom de bijzondere siroopwafel van Kamphuisen, het oudste siroopwafelrecept van Gouda. “Er is weer aandacht voor het ambacht en mensen zijn nieuwsgierig hoe een product gemaakt wordt”, aldus Jan Anker.

Albert Wagener van IJslander: “Een ambachtsproduct: daarin vonden de Siroopfabriek en IJslander elkaar. De glijbaan die er staat is ook een echt ambachtelijk product. Hij is speciaal voor de Siroopfabriek in Gouda op maat gemaakt en voldoet aan al hun wensen. Alles is handmatig gelast en geplaatst en gerealiseerd in een zeer kort tijdsbestek, waarin de plannen aangepast moesten worden om aan alle veiligheidsvoorschriften te voldoen. Een hele klus, zeker in combinatie met de spannende glaswerkconstructie in de fabriek, maar het resultaat mag er wezen. Nu de glijbaan staat, is hij niet meer weg te denken. Een echte toevoeging op de beleving.”

Bekijk hieronder ook de korte wandeling langs de glijbaan en door de fabriek.

Glijbaan op maat

Een van de eerste speeltoestellen die IJslander maakte, was een RVS glijbaan. Nu, 25 jaar later, zijn we vele glijbanen verder en kunnen we ons met recht expert op dit gebied noemen. Inmiddels vinden steeds vaker mensen hun weg naar ons voor tunnel glijbanen als extra attractie bij bijvoorbeeld een restaurant of op het schoolplein, als vluchtweg in plaats van een brandgang of voor taludglijbanen. En enkele of dubbele? Het maakt ons niets uit, want we maken alles. Klik hier voor een greep uit ons assortiment.

Door het duurzame productieproces van deze RVS glijbaan en gebruik van 100% herbruikbare materialen kunnen onze slim ontworpen toestellen worden hergebruikt voor andere artikelen, is de milieubelasting minimaal en voorkomen we verspilling van grondstoffen. Zo sluit IJslander aan op de oneindige kringloop van Cradle-to-Cradle en werkt zij circulair.

Categorie

Specials

Locatie

Gouda

Advies op maat?

Wij helpen je graag verder

Onze specialisten laten je graag de mogelijkheden zien en adviseren je op maat.

Stel je vraag
Janine-Blom

Contactgegevens

    Stel je vraag