Bloemenstelen als basis van toestellen

Met het centrumproject ‘Hart van ’s-Gravenzande’ krijgt het centrum een forse kwalitatieve impuls. Belangrijk onderdeel is het marktplein als verblijfsgebied. De afgelopen twee jaar is door participatie vanuit ondernemers, horeca, markt, bewoners, belanghebbenden en de gemeente Westland gewerkt aan de herinrichting voor het marktplein.

Met de revitalisatie van het marktplein wordt bijgedragen aan de belevingswaarden en sfeer van het centrum. Zo blijft het marktplein langer interessant voor winkelend publiek en de omheen gelegen horecabedrijven. Een deel van het vernieuwde bevat de speeltuin. Het was een initiatief van de wethouder Theo Duijvestein, de speeltuin moest een grote aantrekkingskracht hebben met ook een toestel voor minder valide kinderen.

De toestellen en de gehele speelplek moesten een verbinding hebben met Westland, haar kassen, tuinbouw maar vooral haar bloemen. Gemeente Westland wilde uit beheerkosten en de locatie geen hout en daarmee viel de keuze op IJslander. Bij de realisatie van de speeltuin werd ontwerper Tjitte de Jong uit Den Haag betrokken en hij kwam met een voorstel. Het ontwerp is samen met IJslander verder uitgewerkt en zo is het tot het uiteindelijke resultaat gekomen.

De staanders van het klim- en klautertoestel en de vogelnestschommel zijn vormgegeven als de stengels van bloemen, waarbij de bloemen aan de stengels net onder de bomen mogen uitkomen. Een speciaal ontworpen hekwerk met speelaanleidingen en aan de straatzijde afbeeldingen van bloemen. Ook is in een van de bloemstengels de GO! toegepast: een interactief en competitief toestel. De ondergrond is een gietvloer met hoogteverschillen en ook in de vloer zijn weer bloemafbeeldingen verwerkt.

De ondergrond moest speciale aandacht krijgen, dit vanwege het behoud van de bestaande bomen. Daarom heeft ’s-Gravenzande hierbij specialisten gehaald. Zij vonden een slimme manier voor het beluchten van de bomen. De beluchtingsbuizen eindigen in de staanders van het speciaal ontworpen hekwerk. Zo konden de natuurlijke bomen blijven staan en wordt de stijl van bloemenstengeltoestellen versterkt.

De speelplek is open toegankelijk, dus neem gerust een kijkje. We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Categorie

Specials

Locatie

s-Gravenzande

Advies op maat?

Wij helpen je graag verder

Onze specialisten laten je graag de mogelijkheden zien en adviseren je op maat.

Stel je vraag
Janine-Blom

Contactgegevens

    Stel je vraag