Speeltoestellen openbare ruimte

In veel wijken en buurten is er wel een te vinden; een speeltuin. Voor kinderen de plek om te spelen, bewegen en in contact te komen met andere kinderen. Een speeltuin draagt bij aan de motorische ontwikkeling van kinderen en is goed voor hun gezondheid. Ook bevordert het spelen in een speeltuin de sociale interactie tussen kinderen onderling.

Madera Duikelrek 2-delig

IJslander
denkt met je mee

Spelen in de wijk

Voor gemeenten kan het lastig zijn om een ontwerp te maken met speeltoestellen voor de openbare ruimte. Met de komst van de Omgevingswet spelen de wensen en behoeften van verschillende partijen hierbij een steeds grotere rol. IJslander denkt in het gehele proces met je mee. Van het ontwerp tot de ontwikkeling van openbare speeltoestellen op maat.

Geen buurt is hetzelfde. Elke woonwijk kent zijn eigen behoeften en eigenschappen. Bij het ontwerpen van een speeltuin is inzicht in de demografische samenstelling van de wijk belangrijk om te kunnen voldoen aan de behoeften. Op basis daarvan kun je bepalen welke speeltoestellen er in een openbare ruimte gewenst zijn.

Lange levensduur

RVS heeft een lange technische afschrijving en is voordeliger dan de meeste andere materialen.

Hygiëne

RVS is minder vatbaar voor vuil en bacteriën.

Vandalismebestendig

De toestellen zijn vandalisme-bestendig en daardoor geschikt voor de openbare ruimte.

Klimrek-Madera-met-spelende-kinderen

Eindgebruikers staan centraal

Dankzij deze positieve ontwikkeling staan de eindgebruikers meer centraal bij de inrichting van speeltoestellen in de openbare ruimte. Dat is belangrijk, want de wensen en behoeften van de kinderen en ouders mogen niet over het hoofd gezien worden. Daarom maken zij deel uit van deze buurtparticipatietrajecten. We kijken bij de inrichting naar de functie van de ruimte en wie deze gaat gebruiken. We houden rekening met de vier menstypen (rauwers, douwers, bouwers en schouwers) en leeftijdscategorieën.

Beperkte openbare ruimte

Spelen en bewegen in de openbare ruimte is erg belangrijk. Binnen gemeenten is de ruimte om veilig en onbezorgd buiten te kunnen spelen vaak relatief beperkt. Veel ruimtegebruikers moeten de openbare ruimte met elkaar delen. De omgeving heeft steeds vaker een multifunctionele rol binnen de wijk als het gaat om spelen, ontmoeten, bewegen en sporten. En daarnaast zijn er ook steeds meer stakeholders en belanghebbenden betrokken bij de inrichting van de openbare ruimte.

MusicBall-with-kids
Wateropstelling Niagara Watertoestel
Madera Kinderhuisje

IJslander laat je bewegen

ronde-vogelnestschommel-Madera-natuurlijke-uitstraling-speeltuin

Omgevingswet

Wat ook invloed heeft op de manier waarop de inrichting van een openbare ruimte geregeld wordt, is de komst van de Omgevingswet. Bewonersparticipatie en buurtparticipatie speelt hierbij een aanzienlijke rol. De Omgevingswet stelt lokale betrokkenheid bij projectbesluiten voor grotere projecten namelijk verplicht. Meer hierover vind je op Buurtparticipatie en op de site van het RIVM.

IJslander helpt je graag

Zoek je speeltoestellen voor de openbare ruimte? Wij adviseren en helpen je graag. Al sinds 1996 bouwt IJslander aan de toekomst. We leren kinderen en jongeren om zichzelf en de wereld om hen heen te ontdekken. Dat doen we met onze duurzame, onderhoudsvriendelijke en 100% herbruikbare sport- en speeltoestellen. Als je op zoek bent naar een speeltoestellen leverancier, voor binnen en buiten, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Spelende kinderen Sound Play Space

Advies op maat?

Wij helpen je graag verder

Onze specialisten laten je graag de mogelijkheden zien en adviseren je op maat.

Stel je vraag
Janine-Blom

Contactgegevens

    Stel je vraag