Bambino | IJslander Bambino | IJslander

Advies op maat?

Wij helpen je graag verder

Onze specialisten laten je graag de mogelijkheden zien en adviseren je op maat.

Stel je vraag
Janine-Blom

Contactgegevens

  Waterig Holland

  Uit het onderzoek van de TU Twente blijkt onder meer dat kinderen tot zes jaar klimmen en klauteren het leukst vinden, gevolgd door fantasiespel en glijden. Op basis daarvan ontwikkelde we in eerste instantie vijf speeltoestellen met als thema ‘waterig Holland’. Zoals de Bambino Columbus: een abstract schip waarop de kleintjes kunnen klimmen, wiebelen en glijden. Later is deze serie uitgebreid met nog eens zes toestellen. De in totaal elf toestellen zijn zo opgezet dat ze uitdaging bieden aan kinderen tot zes jaar, zonder hierbij gevaarlijk te worden. Ook zijn de toestellen aangepast aan de Europese veiligheidsnormen. Bekijk alle Bambino speeltoestellen in ons productoverzicht.

  Sociaal/emotioneel

  Rollenspel is essentieel voor een goede sociaal/emotionele ontwikkeling. Ook daarmee is rekening gehouden bij de ontwikkeling van de Bambino speeltoestellen. Deze zijn dermate toegankelijk voor ouders/begeleiders, dat ze er makkelijk bij kunnen om de kinderen te helpen. Tevens daagt de vorm van de abstracte toestellen – zoals het zandspeeltoestel Bambino Storm (boeg van een schip) – uit tot rollenspel. Lekker zand scheppen met papa of mama of samen thee drinken in het abstracte speelhuisje. Gezellig!

  De Bambino serie daagt vooral kinderen tot zes jaar uit. Die kleintjes ontwikkelen zich spelenderwijs op deze kleinere speeltoestellen.

  Jonge kinderen hebben een eigen speelplek met speciaal op hun behoeftes – ontwikkelen fantasie, motoriek en eigen spel – afgestemde toestellen nodig. Dit maakt het spelen niet alleen leuker, het voorkomt ook dat kinderen boven hun niveau moeten spelen en daarbij een grotere kans op een ongeval lopen. Ook voorkomt het plaatsen van speciale toestellen voor kleinere kinderen dat deze door oudere kinderen onder de voet worden gelopen op de speelplaats.

  IJslander schakelde de TU Twente in en ontwikkelde in samenwerking met hen de serie Bambino speeltoestellen gericht op kinderen tot zes jaar. Deze toestellen zijn kleiner van formaat dan reguliere speeltoestellen, rustiger van kleur en bewegingen, transparant en abstract. Hierdoor dagen ze de kinderen uit om hun eigen fantasie te gebruiken, zelf hun spel te ontwikkelen en de speeltoestellen stimuleren ook nog eens de motorieke ontwikkeling. Verder bevordert het spelen op deze toestellen de cognitieve en sociaal/emotionele ontwikkeling van kinderen tot zes jaar. Die ontwikkelen zich dus spelenderwijs op Bambino speeltoestellen. Hoe leuk kan dat zijn!

  Albert-Wagener
  Stel je vraag