Veilige speelplek voor de allerkleinsten | IJslander Veilige speelplek voor de allerkleinsten | IJslander

Veilige speelplek voor de allerkleinsten

De allerkleinsten hebben behoefte aan een veilige en gelijktijdig uitdagende speelomgeving.

Ook is het belangrijk om interactie tussen de kleintjes en oudere kinderen te stimuleren, want zij leren immers veel van elkaar.

Bambino

veilige en
uitdagende
omgeving

Uit eigen onderzoek blijkt dat kinderen tot 6 jaar klimmen en klauteren het leukst vinden, gevolgd door fantasiespel en glijden.

Deze speelaanleidingen zijn dan ook volop verwerkt in de Bambino toestellen van IJslander. De Bambino speeltoestellen zijn gericht op kinderen tot 6 jaar.

Deze toestellen zijn kleiner van formaat dan reguliere speeltoestellen, rustiger van kleur, transparant en abstract. Hierdoor bieden ze een interessante en uitdagende speelomgeving waardoor de fantasie wordt geprikkeld en de motoriek en samenspel wordt ontwikkeld zonder te veel van hen te vragen.

Lange levensduur

RVS heeft een lange technische afschrijving en is voordeliger dan de meeste andere materialen.

Hygiëne

RVS is minder vatbaar voor vuil en bacteriën.

Vandalismebestendig

De toestellen zijn vandalisme-bestendig en daardoor geschikt voor de openbare ruimte.

Bambino toestellen

Bambino toestellen zijn zeer functioneel (kleintjes ontwikkelen hun motoriek zichtbaar op deze toestellen) én toegankelijk voor ouders/verzorgers zodat ze de kleintjes makkelijk kunnen helpen of samen kunnen spelen. Het spelen op de Bambino-toestellen stimuleert bewegen, de motoriek en de fysieke en cognitieve ontwikkeling. Kinderen ontwikkelen zich dus spelenderwijs. Tegelijkertijd hebben zij hun eigen plek in de speeltuin omdat deze toestellen voor oudere kinderen onaantrekkelijk zijn.

Kenmerkend voor IJslander toestellen is dat zij vaak abstracte vormen hebben die de fantasie van de kinderen stimuleert. Dit vind je ook terug in onze Basic serie. Kinderen hebben geen frutsels of tierlantijntjes nodig om hen te inspireren. Uit eigen onderzoek is zelfs gebleken dat het de fantasie juist kan belemmeren. Zonder frutsels worden kinderen als het ware geprikkeld en uitgedaagd om hun eigen spel te bedenken en daarbij hun fantasie te gebruiken.

Voorbeelden bekijken? Klik hier

Advies op maat?

Wij helpen je graag verder

Onze specialisten laten je graag de mogelijkheden zien en adviseren je op maat.

Stel je vraag

Contactgegevens

    Stel je vraag