Veilige speelplek voor de allerkleinsten | IJslander

Veilige speelplek voor de allerkleinsten

De allerkleinsten hebben behoefte aan een veilige en tegelijk uitdagende speelomgeving.

Ook is het belangrijk om interactie tussen de kleintjes en oudere kinderen te stimuleren; zij leren immers veel van elkaar.

Bambino rood gat

veilige en
uitdagende
omgeving

Uit eigen onderzoek blijkt dat kinderen tot 6 jaar klimmen en klauteren het leukst vinden, gevolgd door fantasiespel en glijden.

Deze speelaanleidingen zijn dan ook volop verwerkt in de Bambino toestellen van IJslander. De Bambino speeltoestellen zijn gericht op kinderen tot 6 jaar. We hebben een ruim assortiment peuter speeltoestellen van klimtoestellen tot wipwappen.

Deze toestellen voor peuters zijn kleiner van formaat dan reguliere speeltoestellen, rustiger van kleur, transparant en abstract. Ze vormen een interessante en uitdagende speelomgeving, die de fantasie volop prikkelt en de motoriek en samenspel ontwikkelt. Dit allemaal zonder te veel van de kinderen te vragen.

Lange levensduur

RVS heeft een lange technische afschrijving en is voordeliger dan de meeste andere materialen.

Hygiëne

RVS is minder vatbaar voor vuil en bacteriën.

Vandalismebestendig

De toestellen zijn vandalismebestendig en daardoor geschikt voor de openbare ruimte.

Bambino toestellen

Bambino toestellen zijn zeer functioneel én toegankelijk voor ouders/verzorgers; zodat zij de kleintjes makkelijk kunnen helpen of samen kunnen spelen. Het spelen op de Bambino toestellen stimuleert bewegen, de motoriek en zowel de fysieke als de cognitieve ontwikkeling. Kinderen ontwikkelen hun motoriek zichtbaar op deze toestellen, spelenderwijs. De Bambino toestellen vormen een eigen plek voor kleine kinderen in de speeltuin. De Bambino serie is namelijk specifiek op deze jonge kinderen gericht, en is onaantrekkelijk voor oudere kinderen.

Kenmerkend voor IJslander Bambino toestellen is dat deze vaak abstracte vormen hebben die de fantasie van de kinderen stimuleren. Deze vormen vind je ook terug in onze Basic serie. Kinderen hebben geen frutsels of tierlantijntjes nodig om hen te inspireren. Uit eigen onderzoek is zelfs gebleken dat dit de fantasie juist kan belemmeren. Zonder frutsels worden kinderen geprikkeld en uitgedaagd om hun eigen spel te bedenken en daarbij hun fantasie te gebruiken.

Ben je benieuwd naar onze nieuwste projecten? Klik hier

Schommelstoel-met-draaischotel

Advies op maat?

Wij helpen je graag verder

Onze specialisten laten je graag de mogelijkheden zien en adviseren je op maat.

Stel je vraag
Janine-Blom

Contactgegevens

    Albert-Wagener
    Stel je vraag