Meegroeiende Click & Play speelplaats

Click & Play

Om speelplekken mee te laten groeien met de demografische ontwikkeling van de buurt, is er nu Click & Play. Een geavanceerd kliksysteem en drie verschillende ‘building blocks’ om speelplaatsen flexibel in te kunnen richten. Is de buurt na vijf jaar de speeltoestellen ontgroeid? Vervang ze dan snel en makkelijk met Click & Play!

Click & Play is het ideale flexibele speelplek-systeem. Waarom? Dat vertellen we graag in vier steekhoudende argumenten:

1. Kostenbesparing

Met Click & Play kunnen geplaatste speeltoestellen snel en tegen minimale kosten worden gewisseld voor nieuwe toestellen. We plaatsen de nieuwe toestellen eenvoudig op de bestaande ondergrond. En de gebruikte toestellen? Die geven we een tweede leven op een andere plek. Je kunt het Click & Play-concept zelfs afnemen op basis van een gebruikersvergoeding. Handig, want zo hoef je geen grote investeringen te doen.

2. Flexibiliteit

Een andere groot voordeel van Click & Play is de flexibiliteit. Kinderen worden ouder en ontgroeien de vaste speeltoestellen op hun speelplek, waardoor ze zich gaan vervelen. Of de wijk verjongt juist en de kleintjes kunnen niet terecht op de speeltoestellen voor de oudere kinderen. Zo kan een mooie speelplek binnen relatief korte tijd veranderen in een hangplek of verpauperde speeltuin. Met Click & Play laat je de plekken meegroeien met de behoeften van opgroeiende kinderen en blijven ze uitgedaagd.

3. Duurzaamheid

Ook belangrijk: duurzaamheid. Bij IJslander doen we het voor de wereld van nu en die van morgen. Daarom bouwen we onderhoudsvriendelijke, vandalismebestendige en recyclebare toestellen. Voor een minimale belasting van het milieu en een maximale toegevoegde waarde voor de gebruiker. Samen met IJslander maak je buitenruimte mooier en geef je deze door aan de volgende generaties, zodat ook zij ervan kunnen genieten. Ons streven is een circulaire economie, waarin straks alles voor 100% herbruikbaar is.

4. Participeren in optima forma

Elke plek kan op elk gewenst moment omgezet worden naar de behoefte van de buurt. Wordt de schommel niet meer gebruikt? Dan verplaatsen we deze toch naar een andere locatie. Op de vrijgekomen plek plaatsen we dan – in samenspraak met de bewoners – een ander speeltoestel!

 

Dit concept wordt ondersteund door Speelplan, een onafhankelijk ontwerp-, inspectie- en adviesbureau voor speelruimte. Download de informatie hier: Whitepaper Click en Play Speelplan

 

Wat is Click & Play?

Click & Play is een geavanceerd kliksysteem gecombineerd met building blocks (vast stramien met grondpotten waarop de toestellen geklikt kunnen worden) en grondpotten.

Er zijn drie building blocks ontworpen waarmee een speelplaats kan worden ingericht. Er kunnen meerdere building blocks op een speelplaats worden geplaatst.

Bekijk de animatie hiernaast voor meer uitleg!

 

Voornaam Voornaam, bedankt.

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Building block A
Deze bestaat uit vier klikelementen die op vaste afstand in de grond worden geplaatst waarbij rekening is gehouden met de veilige zones rondom de te plaatsen speeltoestellen.

Building block A heeft als hoofdfunctie schommelen. Daarnaast kunnen er ook duikel-, evenwicht- of klimtoestellen worden geplaatst op de klikelementen.

 

Click & Play Building Blocks

Building block B
Deze bestaat uit vijf klikelementen die op vaste afstand in de grond worden geplaatst waarbij rekening is gehouden met de veilige zones rondom de te plaatsen speeltoestellen.

Building block B heeft als hoofdfunctie glijden. Daarnaast kunnen er ook duikel-, evenwicht-, hobbel- of klimtoestellen worden geplaatst op de klikelementen.

 

 

Click & Play Building Blocks

Building block C
Deze bestaat uit één klikelement die in de grond wordt waarbij rekening is gehouden met de veilige zone rondom het te plaatsen speeltoestel.

Building block C heeft als hoofdfunctie draaien. Verder kan er een wipwap worden geplaatst op het klikelement.

 

 

 

Click & Play Building Blocks

Masterclass Click & Play

Kiest u voor de flexibele, kostenbesparende en duurzame Click & Play oplossing? Dan kiest u ervoor om een speel- of sportplek mee te laten groeien met de demografische ontwikkelingen van de wijk. En u draagt bij aan een circulaire economie omdat de speeltoestellen met Click & Play veel langer meegaan en herbruikbaar zijn.

Nieuwsgierig naar wat Click & Play voor u kan betekenen, hoe u kunt besparen op de kosten én hoe u kunt bijdragen aan een duurzame wereld? Vraag dan snel een Masterclass Click & Play aan. Onze accountmanagers vertellen u dan alles over deze integrale oplossing, de toepassing ervan en waarom wij samenwerken met andere leveranciers in het Platform Click & Play. Wij geven de Masterclass op locatie of bij IJslander in Oldebroek. In dat geval bezoekt u ook onze fabriek! Klik op Flyer uitnodiging Masterclass Click & Play voor meer informatie en vraag de Masterclass snel aan deze link.

Meer weten?

Lees het artikel: Click & Play BuitenSpelen. Of ga naar www.clickenplay.nl

 

Click & Play toestellen

Voor alle speeltoestellen die kunnen worden uitgerust met het Click & Play systeem: klik hier.

 

Referentie Click & Play 

Klik hier om te lezen hoe de gemeente Rotterdam pioniert met de eerste Click & Play speelplaats!

 

 

 

 

 

 

 

Voornaam Voornaam, bedankt.

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.