Inclusief spelen? | Inclusieve speeltuin inrichten

Inclusief spelen?

Alle kinderen zijn gelijk en moeten gelijke mogelijkheden hebben om samen te spelen en bewegen.

Wij vinden het belangrijk dat elk kind, ongeacht beperking, met plezier kan spelen en bewegen.

Download hier de white paper om te zien hoe je een inclusieve speeltuin inricht.

Speeltoestel-met-kijkvenster

iedereen
samen
spelen

In een inclusieve speeltuin kan iedereen samen spelen en bewegen.

Het is een veilige plek waar kinderen van alle niveaus kunnen samenkomen. Een plek die ontworpen is zodat kinderen, met en zonder handicap, en hun families samen kunnen spelen, bewegen en leren.

Een inclusieve speelplek bevat geen belemmeringen, zowel fysiek als sociaal. Zo is er voor de allerkleinsten bijvoorbeeld de Bambino Flow.

Dit toestel bevat verschillende spelelementen laag bij de grond. Om alle kinderen te betrekken in de speeltuin moet de plek meerdere zintuiglijk rijke ervaringen bieden. Dit houdt in dat de speeltuin onder andere verschillende kleuren, structuren en geluiden bevat.

Onze interactieve toestellen prikkelen meerdere zintuigen met geluid, licht en geur. Verder is het belangrijk dat de toestellen toegankelijk zijn, zoals bijvoorbeeld de zand- en watertafels. Deze zijn laag bij de grond zodat ze toegankelijk zijn voor iedereen en ze leveren veel prikkels. Inclusief spelen dus.

Inclusief spelen & sociale speeltuin

Ook het sociale aspect van de speeltuin moet niet vergeten worden!

Kinderen en hun families moeten de mogelijkheid hebben om uit te rusten of om zelfstandig of naast elkaar te kunnen spelen. Voor rustig, minder intensief spel zijn onze speltafels uitermate geschikt.

Verder leveren wij regelmatig op maat gemaakte sport – of speeltoestellen waarin wij al jouw wensen voor inclusief spelen kunnen verwerken.

Toegankelijk

Een goede inclusieve speeltuin is fysiek toegankelijk voor iedereen. De toegepaste toestellen bieden ook mogelijkheden voor kinderen met een fysieke beperking om te kunnen deelnemen in het spel.

Verbindt

Daarnaast is het belangrijk dat een inclusieve speelplek kinderen met elkaar verbindt door middel van verschillende prikkels. Er moet voor elk kind wat aanwezig zijn, zodat iedereen kan meedoen in het spel.

Geïntegreerd

Ook is een inclusieve speeltuin een samenhangend geheel waar speelmogelijkheden, rustplekken en infrastructuur samen komen tot één geheel.

Advies op maat?

Wij helpen je graag verder

Onze specialisten laten je graag de mogelijkheden zien en adviseren je op maat.

Stel je vraag
Janine-Blom

Contactgegevens

    Kelly-Wijnbergen
    Stel je vraag