Groen Blauw schoolplein | Duurzaam schoolplein | IJslander

Groen blauw schoolplein

Een groen blauw schoolplein is de plek voor kinderen om te ontdekken, leren en spelen. Het brengt de natuur dichterbij en biedt volop mogelijkheden voor educatie, avontuur en plezier. Maar dat niet alleen, het is ook nog eens goed voor ons klimaat. Een belangrijke stap voor basisscholen als het gaat om duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Waterschommel

een
doordacht
schoolplein ontwerp

Spelen in de natuur
Kinderen spelen maar wat graag in de natuur. Waarom? Omdat er zoveel te ontdekken valt. Kinderen hebben een brede fantasiewereld en staan open voor nieuwe dingen. Alle elementen die de natuur te bieden heeft, stimuleren de creativiteit en ontwikkeling van kinderen. In een groen blauw schoolplein komen veel aspecten uit de natuur samen. Zoals klimbomen, zwerfkeien, natuurlijke speeltoestellen van Robinia- hout en toestellen in de vorm van insecten. Het brengt kinderen dichter tot de natuur en het is een ware beleving voor ze.

Spetteren met water
Een groen blauw schoolplein is niet alleen gevuld met natuurlijke en duurzame toestellen en veel groen, ook water maakt onderdeel uit van het schoolplein. Scholen brengen kinderen meer bij over water door kinderen ermee te laten spelen. Bijvoorbeeld door middel van een wateropstelling waarin het water van de ene in de andere bak stroomt.

spelende-kinderen-pebbles-ijslander

Educatief schoolplein

Een groen schoolplein is ontzettend educatief en biedt volop mogelijkheden en inspiratie voor leerkrachten. Scholen kunnen buiten lesgeven en verschillende activiteiten en spellen organiseren op het groen blauwe schoolplein. Dat maakt vakken als biologie, natuurkunde of aardrijkskunde een stuk levendiger en realistischer dan vanuit een klaslokaal.

Kennismaken met de dierenwereld

Eerlijk is eerlijk, een giraf of olifant gaan de kinderen niet tegenkomen op het groen blauwe schoolplein. Maar er zijn wel ontzettend veel andere kleine diertjes te ontdekken. Want waar groen is, is leven. Er krioelen allerlei insecten in plantjes, struiken en insectenhotels en dat maakt kinderen nieuwsgierig. Het biedt bovendien weer genoeg stof voor een buitenles over lieveheersbeestjes, spinnen, bijtjes of vlinders. Ook kun je dieren op het schoolplein laten terugkomen door middel van speeltoestellen in de vorm van abstracte insecten.

Ladybird speeltoestel
WipWap Tammy

Goed voor het klimaat

Vandaag de dag is een betegeld schoolplein met slechts enkele speeltoestellen echt verleden tijd. Een duurzaam schoolplein moet natuurlijk zijn om bij te dragen aan een gezond klimaat. Met meer natuurlijke speelelementen, beplanting en water zorgen we beter voor ons milieu en maken we kinderen bewuster over de klimaatverandering. Daarbij biedt het ook veel meer speelmogelijkheden en vergroot het de belevingswereld van kinderen.

Groen blauw schoolplein ontwerpen

Wil het schoolplein van jouw basisschool ook groener en blauwer maken? Wij adviseren basisscholen graag over het toepassen van meer groen en blauw op het schoolplein. Met een volledig ontwerp laten wij zien welke mogelijkheden je hebt. Samen komen we tot een natuurlijk en duurzaam schoolplein waarin kinderen plezier beleven, zich ontwikkelen én meer leren over onze mooie natuur. Neem gerust contact met ons op via (0525) 633 420 of info@ijslander.com

IJslander Pleinplakker Alfabetrups

Lange levensduur

RVS heeft een lange technische afschrijving en is voordeliger dan de meeste andere materialen.

Hygiëne

RVS is minder vatbaar voor vuil en bacteriën.

Vandalismebestendig

De toestellen zijn vandalisme-bestendig en daardoor geschikt voor de openbare ruimte.

Albert-Wagener
Stel je vraag