Gezond schoolplein | Ontwerp & inrichting | IJslander

Gezond schoolplein

Het schoolplein is de plek waar kinderen bijna dagelijks spelen. Waar ze samen met klasgenoten spelletjes doen en in toestellen klimmen. Op school staat de ontwikkeling van het kind centraal. Niet alleen in de klas, maar ook op het schoolplein. Daarom moet een schoolplein een gezonde ontwikkeling stimuleren. Dat kan met een gezond schoolplein.

carrousel en klimpark

een
doordacht
schoolplein ontwerp

Wat is een gezond schoolplein?
Een gezond schoolplein brengt kinderen in beweging met voldoende ruimte en speeltoestellen. De verschillende toestellen op het plein dagen kinderen in alle leeftijdscategorieën in het basisonderwijs uit. Ook de natuur staat centraal in een gezond schoolplein. Met veel groen en water creëer je een natuurlijke omgeving waarmee je kinderen bewuster maakt van een gezond klimaat. 

Positieve effecten
Een gezond schoolplein zorgt voor een gezonde ontwikkeling bij kinderen. Dat komt met name doordat het schoolplein kinderen stimuleert om te bewegen en te ontdekken. Het plein is uitdagend en maakt kinderen nieuwsgierig doordat er zoveel (speel)elementen aanwezig zijn. Veel groen, natuurlijke speeltoestellen en ruimte om te spelen. Dat heeft positieve effecten op hun ontwikkeling, concentratievermogen en leerprestaties.

Water- en speeltoestel voor buiten

Speeltoestellen

Met voldoende variantie in speeltoestellen is het schoolplein uitdagend voor kinderen in verschillende leeftijdscategorieën. En er is genoeg te kiezen, van klimrekken, glijbanen, duikelrekken tot voetbaldoelen en basketbalpalen. Kun je niet kiezen? IJslander kan ook speeltoestellen op maat produceren. Daarmee creëer je een uniek speeltoestel voor een gezond schoolplein.

Kabelbaan, natuurlijk spelen, speeltoestel, natuurlijke uitstraling

Leren over de natuur

In deze tijd vinden wij dat elke schoolplein een gezonde plek moet zijn. Niet alleen voor de kinderen zelf, maar ook voor ons milieu. We zijn ons steeds meer bewust van de klimaatverandering en deze bewustwording geven we graag mee aan onze kinderen. En dat begint natuurlijk allemaal op school. Hoe meer we de natuur naar de kinderen brengen, hoe meer ze erover leren en ontdekken.

Speelheuvel-van-groen-schoolplein

Gezond schoolplein ontwerpen?

Wil jij ook een gezond schoolplein? IJslander denkt graag met je mee en maakt een ontwerp op basis van je wensen. Dat doen we al sinds 1996. Wij produceren zo milieuvriendelijk mogelijk. We filteren en hergebruiken water en voeren de uitgefilterde stoffen veilig af. Alle sport- en speeltoestellen in het ontwerp zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en 100% herbruikbaar. We maken onze sport- en speeltoestellen volgens strenge normen in onze eigen werkplaats van de hoogste kwaliteit. Een ontwerp laten maken? Neem contact met ons op.

Lange levensduur

RVS heeft een lange technische afschrijving en is voordeliger dan de meeste andere materialen.

Hygiëne

RVS is minder vatbaar voor vuil en bacteriën.

Vandalismebestendig

De toestellen zijn vandalisme-bestendig en daardoor geschikt voor de openbare ruimte.

Albert-Wagener
Stel je vraag