Flexibele sport- of speelplek aanleggen? | IJslander

Flexibele sport- of speelplek aanleggen?

Zou het niet fantastisch zijn als je de speelplekken mee kan laten groeien met de buurt?

CP-sprietnest-schommel

Flexibele
speel- of
sportplaats

Ken je het probleem? In de wijk zijn er speelplekken die 10 jaar geleden zijn aangelegd toen er allemaal jonge gezinnen kwamen wonen. Inmiddels zijn de kinderen pubers en hebben geen behoefte meer aan de toestellen van toen. En nu? Zou het niet fantastisch zijn als je de speelplekken mee kan laten groeien met de buurt? De oplossing van IJslander: Click & Play.

Click & Play is een geavanceerd kliksysteem gecombineerd met building blocks (vast stramien met grondpotten waarop de toestellen geklikt kunnen worden) en grondpotten.

Er zijn drie building blocks ontworpen waarmee een speelplaats kan worden ingericht.

Er kunnen meerdere building blocks op een speelplaats worden geplaatst.

Bekijk de animatie hieronder voor meer uitleg!

De voordelen van Click & Play:

1. Kostenbesparing

Met Click & Play kunnen geplaatste speeltoestellen snel en tegen minimale kosten worden gewisseld voor nieuwe toestellen. We plaatsen de nieuwe toestellen eenvoudig op de bestaande ondergrond. En de gebruikte toestellen? Die geven we een tweede leven op een andere plek. Je kunt het Click & Play-concept zelfs afnemen op basis van een gebruikersvergoeding. Handig, want zo hoef je geen grote investeringen te doen.

_

2. Flexibiliteit

Een andere groot voordeel van Click & Play is de flexibiliteit. Kinderen worden ouder en ontgroeien de vaste speeltoestellen op hun speelplek, waardoor ze zich gaan vervelen. Of de wijk verjongt juist en de kleintjes kunnen niet terecht op de speeltoestellen voor de oudere kinderen. Zo kan een mooie speelplek binnen relatief korte tijd veranderen in een hangplek of verpauperde speeltuin. Met Click & Play laat je de plekken meegroeien met de behoeften van opgroeiende kinderen en blijven ze uitgedaagd.

3. Duurzaamheid

Ook belangrijk: duurzaamheid. Bij IJslander doen we het voor de wereld van nu en die van morgen. Daarom bouwen we onderhoudsvriendelijke, vandalismebestendige en recyclebare toestellen. Voor een minimalebelasting van het milieu en een maximale toegevoegde waarde voor de gebruiker. Samen met IJslander maak je buitenruimte mooier en geef je deze door aan de volgende generaties, zodat ook zij ervan kunnen genieten. Ons streven is een circulaire economie, waarin straks alles voor 100% herbruikbaar is.

4. Participeren in optima forma

Elke plek kan op elk gewenst moment omgezet worden naar de behoefte van de buurt. Wordt de schommel niet meer gebruikt? Dan verplaatsen we deze toch naar een andere locatie. Op de vrijgekomen plek plaatsen we dan – in samenspraak met de bewoners – een ander speeltoestel!

Voorbeelden bekijken? Klik hier

Meer informatie nodig of wil je graag een offerte ontvangen?
Neem dan met ons contact op.

Advies op maat?

Wij helpen je graag verder

Onze specialisten laten je graag de mogelijkheden zien en adviseren je op maat.

Stel je vraag
Janine-Blom

Contactgegevens

    Stel je vraag