Buurtparticipatie

BUURTPARTICIPATIE

Buurtparticipatie heeft een positieve invloed op de leefbaarheid van de wijk. Zo worden door buurtbewoners ingerichte speelplekken beter onderhouden. Daar werken we graag aan mee.

We richten met plezier samen met de buurt een nieuwe sport- of speelplaats in of we renoveren samen een bestaande sport- of speelplek. Daarbij begeleiden we zowel de opdrachtgever als de buurt bij de realisatie van de speelplek in de wijk.

Inrichting speelplek

Hoe we dat doen? Na toewijzing van een speelplek door de gemeente aan IJslander, plaatsen we deze speelplek op de website Speeltuinbouwer en informeren de buurt hierover. Kinderen kunnen via deze site van Speelplan (een onafhankelijk ontwerp, advies en inspectiebureau voor speelruimte) dan namelijk zélf hun verblijfplek in de buurt met IJslander speeltoestellen inrichten! Leuk én het zorgt voor optimaal gebruik van de speelplek. De doorlooptijd vanaf de start van het ontwerpproces tot en met de keuze van de inrichting van de sport- of speelplek is twaalf weken.

 

Informatieflyer Speeltuinbouwer met tekst en uitleg:

 

Download de flyer hier: Informatieflyer Speeltuinbouwer

Voornaam Voornaam, bedankt.

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wat doet IJslander?

Kinderen kunnen zoveel ontwerpen inzenden als ze willen. Het winnende ontwerp wordt vervolgens door IJslander uitgewerkt en gepresenteerd aan de buurt. De eventuele op- en aanmerkingen uit de bijeenkomst worden in het ontwerp aangepast en dan gaan we van start!

De speeltoestellen en ondergronden worden besteld en de plaatsing ervan wordt ingepland. Tijdens dit proces wordt de opdrachtgever op de hoogte gehouden over de voortgang. Op de geplande datum gaat ons eigen installatieteam aan de slag om de speeltoestellen en de ondergrond te plaatsen. En dan? Dan wordt de speelplaats gebruiksklaar opgeleverd en kunnen de kinderen lekker ravotten op de nieuwe speelplaats met speeltoestellen die ze zelf hebben uitgezocht.

Voordelen Speeltuinbouwer én onze begeleiding

  • In plaats van te kiezen uit een aantal ontwerpen die door volwassenen zijn gemaakt, laten kinderen hun fantasie de vrije loop bij de inrichting van de speelplaats. Hierdoor wordt de zelf ingerichte speelplek ook écht optimaal gebruikt.
  • Omdat alle kinderen uit de buurt en hun ouders de speelplek kunnen inrichten, komen alle leeftijden aan bod is de speelplek voor iedereen geschikt.
  • Kinderen hebben hun eigen visie en fantasie waarmee ze de speelplek inrichten. Van kasteel tot insectenrijk. Of juiste een stoere sportplek. Hoe leuk en gevarieerd! En tijdens het inrichten op Speeltuinbouwer leren ze ook nog eens met ruimte en een budget om te gaan. Zeker ook leerzaam.
  • IJslander neemt opdrachtgevers al het werk uit handen: van de plaatsing van de speelplek op Speeltuinbouwer tot en met de oplevering in de buurt: wij regelen echt alles.
  • De toestellen van IJslander zijn duurzaam, 100% herbruikbaar en vandalismebestendig. Hierdoor krijgen onze toestellen een tweede leven én zijn de onderhoudskosten minimaal. En door het gebruikte materiaal (RVS) blijven de speeltoestellen er mooi uitzien.

 Uitproberen hoe Speeltuinbouwer werkt? Klik op de button voor de demo!