Fitness toestellen buiten voor alle leeftijden | IJslander Fitness toestellen buiten voor alle leeftijden | IJslander

Buiten fitness voor alle leeftijden

Door beweegtoestellen voor jongeren en ouderen in openbare ruimtes te plaatsen, creëren we ontmoetingsplekken, en wordt de sociale cohesie positief beïnvloed.

Beweegtoestel Wankelweg voor ouderen, buiten fitness senioren

buiten
gezond &
vitaal

Buitensporten is van alle tijden en leeftijden. Denk aan de vroegere trimbanen en toestellen waar ‘trimmers’ en hardlopers gebruik van konden maken. Deze trimbanen zijn zo goed als verdwenen, maar de behoefte aan buitensport blijft hoog, gezien het toenemende aantal hardlopers, jongeren die graag buiten voetballen of fitnessen en senioren die langer fit en vitaal willen blijven. Daar hoort buitensporten steeds vaker bij, maar dan wel het liefst onder begeleiding en in een groep.

Fitness toestellen in de openbare ruimte kunnen meerdere doeleinden tegelijkertijd dienen: door het plaatsen van fitness toestellen in het openbaar houdt de gemeente of overheid haar inwoners gezond en vitaal, en worden op deze manier de zorgkosten beperkt. Daarnaast wordt sporten voor de bewoners voordeliger en ook voor een economisch zwakkere groep betaalbaar. Door de outdoor beweegtoestellen in de openbare ruimte te plaatsen, kunnen de sportplekken ook als ontmoetingsplek voor de gebruikers dienen en de sociale cohesie positief beïnvloeden.

Fit4Life

In samenwerking met fysiotherapeuten ontwikkelde IJslander de Fit4Life beweegtoestellen, die geschikt zijn voor plaatsing in de openbare ruimte. De outdoor fitness toestellen spreken precies de juiste lichaamsdelen en/of spierpartijen aan die de souplesse en vitaliteit van jong en oud bevorderen.

De toestellen uit de serie “Fifty+” zijn met name gericht op de oudere generatie: door de speciaal ontwikkelde oefeningen kunnen ouderen bewegingen uit het dagelijks leven – zoals traplopen – trainen. Op deze manier blijven oudere mensen actief en fit. Ideale fitness voor ouderen. Laat je infomeren over de mogelijkheden voor beweegtoestellen voor ouderen.

“Twenty+”-toestellen zijn gericht op de jongere doelgroep: deze leeftijdsgroep wil met name fit worden en spierkracht of conditie trainen.

IJslander Fit4Life beweegtoestellen voor senioren

NIEUW! Buiten fitness toestellen voor mindervaliden

Om het gezamenlijke buiten sporten met mindervaliden te bevorderen, hebben wij nieuwe buiten fitnesstoestellen ontwikkeld. Deze kunnen gelijktijdig van twee kanten gebruikt worden of individueel. Voorbeelden bekijken van outdoor fitness toestellen? Klik hier

Advies op maat?

Wij helpen je graag verder

Onze specialisten laten je graag de mogelijkheden zien en adviseren je op maat.

Stel je vraag
Albert-Wagener

Contactgegevens

    Kelly-Wijnbergen
    Stel je vraag