Fitness toestellen buiten voor alle leeftijden | IJslander Fitness toestellen buiten voor alle leeftijden | IJslander

Buiten fitness voor alle leeftijden

Door beweegtoestellen voor jongeren en ouderen in openbare ruimtes te plaatsen, kunnen sportplekken ook als ontmoetingsplek voor gebruikers dienen en sociale cohesie positief beïnvloeden.

Beweegtoestel Wankelweg voor ouderen, buiten fitness senioren

buiten
gezond &
vitaal

Buitensporten is van alle tijden en leeftijden. Denk aan de vroegere trimbanen en toestellen waar ‘trimmers’ en hardlopers gebruik van konden maken. Deze trimbanen zijn zo goed als verdwenen, maar de behoefte aan buitensport blijft gezien het toenemende aantal hardlopers, jongeren die graag buiten voetballen of fitnessen en senioren die langer fit en vitaal willen blijven. Daar hoort buitensporten steeds vaker bij, maar dan wel het liefst onder begeleiding en in een groep.

Fitness toestellen in de openbare ruimte kunnen meerdere doeleinden tegelijkertijd dienen: door het plaatsen van fitness toestellen in het openbaar houdt de gemeente of andere overheden hun inwoners gezond en vitaal en worden op deze manier de zorgkosten beperkt. Daarnaast wordt ook het sporten voor de bewoners voordeliger en wordt sporten ook voor een economisch zwakkere groep betaalbaar. Door de outdoor beweegtoestellen in de openbare ruimte te plaatsen, kunnen de sportplekken ook als ontmoetingsplek voor de gebruikers dienen en de sociale cohesie positief beïnvloeden.

Fit4Life

In samenwerking met fysiotherapeuten ontwikkelde IJslander de Fit4Life beweegtoestellen die geschikt zijn voor plaatsing in de openbare ruimte. De outdoor fitness toestellen spreken precies de juiste lichaamsdelen en/of spierpartijen aan die de souplesse en vitaliteit van jong en oud bevorderen.

De toestellen uit de serie “Fifty+” zijn met name gericht aan de oudere generatie: door de speciaal ontwikkelde oefeningen kunnen zij bewegingen uit het dagelijkse leven zoals bijvoorbeeld traplopen trainen. Op deze manier blijven oudere mensen actief en fit. Ideale fitness voor ouderen. Laat je infomeren over de mogelijkheden voor beweegtoestellen voor ouderen.

“Twenty+”-toestellen richten zich aan een jongere doelgroep: deze leeftijdsgroep wil met name fit worden en spierkracht of conditie trainen.

IJslander Fit4Life beweegtoestellen voor senioren

NIEUW! Buiten fitness toestellen voor mindervaliden

Om het gezamenlijke buiten sporten met mindervaliden te bevorderen, hebben wij nieuwe buiten fitnesstoestellen ontwikkelt. Deze kunnen gelijktijdig van twee kanten gebruikt worden of individueel. Voorbeelden bekijken van outdoor fitness toestellen? Klik hier

Advies op maat?

Wij helpen je graag verder

Onze specialisten laten je graag de mogelijkheden zien en adviseren je op maat.

Stel je vraag

Contactgegevens

    Stel je vraag