10 R’s: de niveaus van circulariteit | IJslander 10 R’s: de niveaus van circulariteit | IJslander

10 R’s: de niveaus van circulariteit

Ons toekomstbeeld is het oneindig circuleren van speel- en sportaanleidingen tussen leverancier en gebruiker, waarbij de leverancier in het bezit blijft van het middel en daarmee wordt gedwongen zuinig en verantwoord om te gaan met grondstoffen.

Grondstof gebruik in een circulaire economie

IJslander neemt de herbruikbaarheid van producten en het behoud van grondstoffen als uitgangspunt, waarbij we streven naar waardecreatie in iedere schakel van het systeem. In dit circulaire systeem maken wij voornamelijk gebruik van materialen uit de technische kringloop van de circulaire economie. Roestvast staal (RVS) is in de technische kringloop een materiaal met de beste perspectieven. Het heeft een gunstige, zo niet de meest gunstige, technische levensduur. Toestellen of onderdelen ervan zijn afzonderlijk herbruikbaar en het grootste deel van het materiaal is uiteindelijk 100 procent recyclebaar.

Om het energie- en grondstoffenverbruik tot een minimum te beperken is het essentieel om de kringlopen zo kort mogelijk te houden. Wij nemen daarom al vanaf de ontwerpfase de hiërarchie van de 10R’s (Refuse, Rethink, Reduce, Re-use, Repair, Refurbish, Remanufacture, Repurpose, Recycle, Recover) in acht.

Meer weten? Lees de gehele whitepaper Niveaus van circulariteit: de 10R’s

 

Advies op maat?

Wij helpen je graag verder

Onze specialisten laten je graag de mogelijkheden zien en adviseren je op maat.

Stel je vraag

Contactgegevens

    Stel je vraag