Corona verhoogt de druk op speelplekken | IJslander
Terug naar overzicht

Corona verhoogt druk op speelplekken in de openbare ruimte

Vandaag (8 oktober 2020) plaatste BuitenSpelen een interessant artikel over dat de intensiteit van het gebruik van toestellen en ondergronden die in Coronatijd sterk is toegenomen. Het gevolg hiervan is meer slijtage aan ondergronden en toestellen, en meer schades door vandalisme.

Dit merken ook gemeenten en leveranciers van speel- en sporttoestellen. Onze partner KSP geeft aan dat in de afgelopen periode het aantal onderhouds- en reparatiewerkzaamheden met een derde is toegenomen in vergelijking met voorgaande jaren. Hidde Mulder, coördinator groen, spelen en recreatiegebieden gemeente Westland,  bevestigt dat toestellen en ondergronden in Corona tijd extra belast zijn. “Door Corona, het mooie weer en dichte scholen zijn de openbare speelruimtes gedurende het voorjaar en de zomermaanden heel druk bezocht. Het was één lange zomervakantie.” Ook in Westland heeft dat geleid tot versnelde slijtage van toestellen en ondergronden. Ook kampte de gemeente met meer schades door vandalisme.

Erg vervelend en daarom zouden wij graag willen benadrukken dat onze sport- en speeltoestellen daar nagenoeg geen last van hebben. Wij produceren kwalitatief hoogwaardige sport- en speeltoestellen die hun waarde behouden. Onze toestellen bestaan veelal uit roestvast staal. Hierdoor vergen de toestellen weinig onderhoud, zijn ze goed bestendig tegen alle weertypes én tegen vandalisme en zijn ze onderhoudsvriendelijk. Roestvast staal (RVS) is in de technische kringloop een materiaal met de beste perspectieven. Het heeft een gunstige, zo niet de meest gunstige, technische levensduur. Toestellen of onderdelen ervan zijn afzonderlijk herbruikbaar en het grootste deel van het materiaal is uiteindelijk 100 procent recyclebaar.

Verder komt in het artikel ook het belang van inspecties en periodiek onderhoud naar voren. Door op tijd schade te signaleren en onderhoud en reparatie in gang te zetten verleng je de levensduur van de toestellen. Hier sluiten wij ons graag bij aan. Bij IJslander hebben wij hier een speciale service voor genaamd PlayCare. PlayCare is een service voor professioneel beheer, onderhoud en inspectie van speel- en sportplaatsen. Hierdoor blijft de speelplek veilig en verleng je de levensduur van speel- en sporttoestellen.

Mocht u vragen hebben over het onderhoud van uw toestellen of zou u graag een inspectie willen inplannen dan kan u contact met ons opnemen.

Lees hier het gehele artikel van platform BuitenSpelen: https://www.platformbuitenspelen.nl/artikel/081020/corona-verhoogt-druk-op-speelplekken-in-de-openbare-ruimte

Albert-Wagener

Wij helpen je graag verder

Stel je vraag T. (0525) 633 420
Albert-Wagener
Stel je vraag