BOUWEN AAN DE TOEKOMST

 

icon

We schrijven 1996. Hout was voordeliger. Plastic makkelijker te verwerken. Geheel tegendraads besloot de oprichter van IJslander speeltoestellen van RVS te gaan maken. Zijn argumentatie? Het is stijlvol, duurzaam en nagenoeg onderhoudsvrij.

Het was niet altijd eenvoudig om potentiële klanten van onze langetermijnvisie te overtuigen. De concurrentie sneed ons meermaals de pas af. We zagen goedkope producten uit China komen en gaan. We hebben tijden gekend waarin we moesten zien te overleven. Maar wij bleven rotsvast geloven in de uitstraling, de kracht en de levensduur van onze tijdloze toestellen. En dat betaalde zich uiteindelijk terug.

Deze overtuiging legde het fundament onder het internationaal opererende bedrijf dat we met onze blote handen hebben opgebouwd. We maken onze sport- en speeltoestellen nog steeds van de hoogste kwaliteit gerecycled materiaal, waarbij we minder energie verbruiken en minder CO2 uitstoten.

Al twintig jaar bouwt IJslander aan de toekomst. We leren kinderen en jongeren om zichzelf en de wereld om hen heen te ontdekken en zich te ontwikkelen. We laten volwassenen zien dat spelen en bewegen nog altijd leuk is. En ouderen dagen we uit om fit en vitaal te blijven. Daarbij streven we naar de circulaire economie, waarin alles voor 100% herbruikbaar is. Omdat we het doen voor de generaties van nu en de generaties van straks.

 

Crowd

Sinds 2015 maakt IJslander deel uit van de Crowd Groep. Naast IJslander (sport en spel), maakt onder meer Velopa Citystyle (straatmeubilair en fietsparkeervoorzieningen) en het Engelse Cyclepods (fietsparkeren) deel uit van de Crowd. Voor meer informatie: www.crowdoutside.com