Cirkel_UR

CIRCULAIRE ECONOMIE

IJslander streeft naar een circulaire economie. We noemen het ook wel van bezit naar gebruik.

Om van bezit naar gebruik te gaan, werken samen met onze partner PleinPlan aan een bedrijfsmodel op basis van gebruikers-vergoeding. Tevens ontwikkelen we een platform voor onze duurzame oplossing ‘meegroeiplekken’.

Oneindige kringloop
Daarnaast produceert IJslander zo milieuvriendelijk mogelijk. Onder meer door het filteren en hergebruiken van water en het veilig afvoeren van de uitgefilterde stoffen. Door het duurzame productieproces en gebruik van 100% herbruikbare materialen kunnen onze slim ontworpen toestellen worden hergebruikt voor andere artikelen, is de milieubelasting minimaal en voorkomen we verspilling van grondstoffen. Zo sluit IJslander aan op de oneindige kringloop van Cradle-to-Cradle.

Total cost of ownership
Door het gebruik én hergebruik van herbruikbare materialen en innovatieve oplossingen, werken we aan een constructieve oplossing voor de toekomst met betrekking tot het structureel verlagen van de total cost of ownership.

Terugkoop toestel
Concreet betekent dit dat wij de onze RVS toestellen na afschrijving terugkopen voor hergebruik. Ook als deze intensief zijn gebruikt, want door de manier waarop IJslander het RVS bewerkt blijft het toestel zonder waardeverlies herbruikbaar. Zo wordt een Citybox gerecycled tot afzetpalen en afvalbakken tot een parkbank.

 

10141964_l

Voornaam Voornaam, bedankt.

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Cradle to Cradle

Na afschrijving hergebruikt IJslander deze toestellen volgens het Cradle-to-Cradle principe: afval is gelijk aan voedsel. Dit betekent dat elk gebruikt materiaal of grondstof volledig hergebruikt moet kunnen worden zonder dat het zijn waarde verliest. Daarbij is het essentieel – wanneer materiaal niet twee keer voor dezelfde toepassing gebruikt kan worden – dat een product via ‘upcycling’ en tweede leven krijgt. Oftewel: het originele product moet worden gerecycled tot een ander product met dezelfde waarde. En precies dat doet IJslander met de sport- en speeltoestellen die zijn afgeschreven.