‘Ouderwetse’ glijbaan in de Ballenfabriek in Volkel

In Volkel opende dit voorjaar een nieuwe attractie, de Ballenfabriek. Het overdekte speelparadijs is een onderdeel van BillyBird Park Hemelrijk. En zoals de naam al doet vermoeden: alles in deze fabriek draait om ballen. Ruim 15.000 ballen worden losgelaten en gaan via bewegende onderdelen naar boven en beneden of worden rondgepompt of weggeschoten.

Glijden in de fabriek

De attractie is als een heuse fabriek opgesteld en gebouwd. Niks is oud, maar alles voelt ouderwets en heeft een vleugje nostalgie. Om aan de slag de gaan (lees: spelen), klokken kinderen in, waarna overal plek is om te klimmen en te klauteren. Ook de buitenkant voelt als een fabriek aan. De zwarte kozijnen en de zwarte schoorsteenpijp doen vermoeden dat de fabriek al tijden staat. Ook de ‘verroeste’ glijbaan werkt mee aan dit plaatje.

Net echt

Om de glijbaan te laten passen bij de fabriekslook, is de glijbaan speciaal behandeld. Net zoals alle verouderde plekken in de fabriek nep zijn, deze zijn door een schilder aangebracht, is ook de roest van de glijbaan niet echt. De glijbaan heeft een speciale bruine coating, met de textuur van roest. Zo lijkt en voelt het alsof de buitenkant van de glijbaan verroest is, maar de grote voordelen van een coating zijn dat deze niet afgeeft, niet verkleurd en veilig is.

In beeld

De making of video’s van de Ballenfabriek laten zien hoe het speelparadijs tot stand is gekomen. In de derde video (zie ook hieronder) loopt de presentator een rondje door de fabriek en is het plaatsen van de glijbaan in beeld (0:22). En bijna aan het eind (2:32), test de ontwerper van de Ballenfabriek de glijbaan uit. Wie is de volgende?

 

Foto’s en video zijn gemaakt door BillyBird Hemelrijk