Ontmoetingsplaats voor jong en oud in Uithuizen

Om op één locatie te sporten en spelen, zijn recent IJslander sport- en speeltoestellen geplaatst op ontmoetingsplaats De Strip in het Boukemapark in Uithuizen, gemeente Eemsmond. Zo ontmoeten jong en oud elkaar spelenderwijs.

 

Het gemeentebestuur van de gemeente Eemsmond had één prangende wens voor haar gemeente: een ontmoetingsplek in Uithuizen waar jong en oud zich thuis voelen. Om dit te bereiken, richtte de gemeente een klantbordgroep op. Hierin zaten ouders, kinderen, scholen, kunst en cultuur vertegenwoordigers en architecten om de inrichting van de ontmoetingsplek te bepalen. Om deze te realiseren, schreef de gemeente een aanbesteding uit. IJslander won deze op basis van haar expertise en voorwerk.

Speelstrip De Roegte

Naar aanleiding van de resultaten uit de klankbordgroep, is het bestemmingsplan Speelstrip De Roegte opgesteld. Zo zijn er een tafeltennistafel, klim- en klautertoestel voor kinderen en drie buitenfitnesstoestellen voor (jong) volwassenen geplaatst naast de nieuwe sporthal en sportkantine. Tevens is er een ‘natuurlijk spelen’ plek (speelheuvel) gerealiseerd. Als laatste is er ook een nieuwe school bij de ontmoetingsplek opgeleverd. Een mooie mix van sporten en spelen voor jong en oud!

Voornaam Voornaam, bedankt.

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Speel- en sporttoestellen De Strip, Boukemapark, Uithuizen