De magische wereld van Port Laguna
Ontdek ook het scheepswrak La Sirena

 

Port Laguna is het hart van Attractiepark Toverland: het centrale begin- en eindpunt van de dag. Het entreegebied is vormgegeven als een idyllisch havenstadje met azuurblauw water, een strand en een boulevard vol bedrijvigheid. En daar hoort een stoer zeilschip bij, geleverd door IJslander.

La Sirena
Op het strand van Port Laguna spoelen niet alleen flessen aan, maar ook La Sirena. Dit scheepswrak dankt haar naam aan het boegbeeld van een prachtige meermin, dat inmiddels veilig is opgeborgen door een strandjutter. Het wrak, met haar masten, ankers en zelfs een kanon, bevat unieke speelelementen en speeltoestellen. Alle speelelementen en onderdelen zijn circulair en om de oorsprong van het schip levensecht te maken zijn deze onderdelen van hout. Kinderen van alle leeftijden kunnen hier hun hart ophalen en wanen zicht eeuwen terug. Ouders kunnen vanaf de omringende terrassen een oogje in het zeil houden. Klik hier voor een animatie van het speelschip of bekijk een aantal foto’s van de plaatsing van het schip.

Magische achtergrond
Deze familie Magistralis verzamelt al generaties lang alle magische kostbaarheden en flessen die op het strand van Port Laguna aanspoelen. Deze verzameling wordt zorgvuldig getest in het Magiezijn, alvorens in de winkel verkocht te worden. Ook zitten in de diverse vitrines en nisjes van Port Laguna magische taferelen verborgen. Wie met een toverstaf en een magische kaart op ontdekking gaat, kan met de juiste toverspreuk en de bijbehorende magische beweging écht toveren.

 

Foto: Toverland