IJslander Citybox Krajicek Court Breda

Volop sporten op Brabants Krajicek Court

Om buiten sporten te stimuleren, koos de gemeente Breda voor een samenwerking met de Richard Krajicek Foundation (RKF) bij de herinrichting van een voetbalveldje. Blikvanger op het Krajicek Court in de Brabantse gemeente is de geel-zwarte, op maat gemaakte Citybox met combidoelen. Hierin kunnen meerdere sporten worden beoefend. 

Naar buiten!
Om inwoners naar buiten te halen, richtte de gemeente Breda een bestaand voetbalveld aan de Oranjeboomstraat opnieuw in. Maar dan als Krajicek Court. De RKF stimuleert namelijk buiten sporten en ondersteunt de gemeente bij haar doel om iedereen – van jong tot oud(er) – achter de pc of voor de tv weg te halen en buiten te laten sporten. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.

Transparant & geluidsarm

Omdat de te plaatsen sportkooi redelijk dicht op de huizen kwam te staan, zocht de gemeente naar een transparante en liefst geluidsarme variant. Daarbij moest de sportkooi geschikt zijn voor meerdere buitensporten, zodat alle buurtbewoners – kinderen, jongeren en volwassenen – van het veld gebruik kunnen maken. In overleg met de gemeente ontwikkelde IJslander een geel-zwart gecoate Citybox met combidoelen voor voet- en basketbal en drie meter hoge ballenvangers. De speciale kabels in de omheining en backstops houden de zichtlijnen open én reduceren het geluid van ballen die er tegenaan komen. En dat is wel zo prettig voor de buurtbewoners.

IJslander Citybox Krajicek Court Breda

Voornaam Voornaam, bedankt.

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Krajicek Court in Breda

Richard Krajicek Foundation

Deze stichting stimuleert buiten sporten voor iedereen. Onder meer door het inzetten van vrijwilligers die sportactiviteiten organiseren op een Krajicek Court voor kinderen uit de buurt. Als tegenprestatie krijgen deze vrijwilligers (een deel van) hun opleiding vergoed. Met deze ‘scholarshippers’ onderstreept de RKR haar doel om kinderen in aandachtwijken in staat te stellen om dichtbij huis met elkaar te kunnen sporten en spelen. Meer weten? Check: www.krajicek.nl

IJslander Citybox Krajicek Court Breda

Voornaam Voornaam, bedankt.

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.