Groningen richt twee plekken samen met de buurt in

Buurtparticipatie heeft een positieve invloed op de leefbaarheid van de wijk. Zo worden door speelplekken die (mede) zijn bedacht door buurtbewoners beter onderhouden. En voldoet het aan de verwachtingen van de bewoners in de wijk.

Groningen had twee plekken die toe waren aan een vernieuwing, op de Rensumaheerd en de Vaargeul. De gemeente schakelde hiervoor IJslander in. Informatie over en voor de plekken was al door de gemeente vergaard en werd beschikbaar gesteld aan IJslander. Hierop hebben zijn twee voorstellen gemaakt en deze zijn aan de buurt voorgesteld en besproken.

De grootste wens van de buurt was dat er een enterrek kwam, zodat kinderen veilig kunnen spelen. Verder wilde de buurt graag een hoekje waar de dreumesen lekker hun eigen spel kunnen spelen. Hiervoor kwam een tafeltje en bankje (geheel in één toestel) in de hoek van het veld.

Ook wilde de buurt graag een natuurlijke stijl. Daar is op ingespeeld met de Madera-toestellen. Alle toestellen hebben een natuurlijke coating in de toestellen gebakken, zodat het er uit ziet als hout. Hierdoor zijn de speelplekken bestand tegen vandalisme en weersomstandigheden, en ligt het wel in lijn met natuurlijk spelen.

Groningen heeft samen met de buurt twee plekken geüpdatet. Wanneer is uw buurt aan de beurt?