Citybox Lyon Frankrijk

Duurzame sportplek in Lyon

Midden in Park Sergent Blandan, een woonwijk in Lyon, staat een Citybox van IJslander waarin buurtbewoners kunnen sporten. Kinderen, jongeren, volwassenen en senioren: iedereen kan z’n sportieve grenzen verleggen in deze duurzame sportkooi. Franse agent Pro Urba tekende voor de opdracht.

 

Sportoplossing
Uitdaging en het verleggen van fysieke grenzen. Dat was het thema van de gemeente Lyon bij het bedenken van een sportoplossing voor de open plek in Park Sergent Blandan. Nog twee belangrijke voorwaarden daarbij: de sporttoestellen moesten van hoogwaardige kwaliteit en duurzaam zijn, zodat deze intensief gebruikt kunnen worden. Al snel kwam de architect Agence Base uit bij de Citybox van IJslander. Een transparante sportkooi gemaakt van het duurzame, onderhoudsvriendelijke, vandalismebestendige en herbruikbare RVS. Daarbij is deze sportkooi geluidsarm door de speciale, geluidsabsorberende kabels.

Inmiddels maken buurtbewoners – van jong tot oud – volop gebruik van de Citybox. Al sportend verleggen ze hun fysieke grenzen én het samen voet-, hand-, basket- en volleyballen stimuleert de sociale interactie tussen de gebruikers.

Straatsportoplossingen

Meer weten over onze Citybox of ander straatsportoplossingen? Neem contact met ons op!

Citybox Lyon Frankrijk

Voornaam Voornaam, bedankt.

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Duurzame sportplek in Lyon