Topsportersmentaliteit

Jong en onbezonnen als je 21 jaar jong bent. In deze periode begon ik de wereld te ontdekken. Keuzes maken die je leven bepalen, terwijl je eigenlijk nog een te kleine rugtas hebt om deze te maken. Toch moet je vanaf jongs af aan kiezen en bepalen welke koers je gaat varen. Ik had hier best moeite mee. Op die leeftijd was ik een wervelwind (links, rechts, rechtdoor, alles was leuk in mijn ogen) en bestond mijn leven uit handbal, handbal en nog eens handbal.

Vleugels uitslaan
Tot dat ene moment op die ene dag: ik werd wakker en wilde mijn vleugels spreiden. Niet meer elke dag met mijn handbalmaatjes zijn, maar meer ontdekken en meemaken. Zoals vrienden buiten de sporthal die ik door mijn topsport verwaarloost heb. In dat leven was ik aangewezen op mijn handbalmaatjes. Overigens allemaal nog steeds stuk voor stuk toppers en mijn vrienden. Maar ik kon niet meer mee naar verjaardagen, etentjes, stappen, familie-uitjes… Dat hele pakket heb ik een aantal jaar gemist.

En dan op zaterdag en zondag. Ik moest altijd handballen, vroeg naar bed en kilometers rijden naar de wedstrijd. En toch, achteraf, was het een mooie tijd. Met zijn allen in de bus, support langs de lijn, adrenaline door mijn lijf en gaan. Wat een tijd! Als ik er aan terug denk, heb ik stiekem wel een klein beetje spijt, zucht. Toen heb ik de handdoek in de ring gegooid, veel te vroeg, maar dat doe je als onbezonnen 21-jarige die naar niemand wil luisteren. Tja.

Wijsheid
Maar als je me nu op de man of zou vragen of ik alles beter gepland zou hebben om met elkaar te kunnen combineren? Geen idee. Maar gelukkig komt wijsheid met de jaren, ook bij mij, en everything happens for a reason. Als mijn leven niet zo was gelopen, had ik nooit mijn blog voor IJslander geschreven. En had ik geen topsportersmentaliteit gehad. Die is gelukkig nooit verdwenen, verdwijnt ook niet meer en helpt me verder. En dat koester ik de rest van mijn leven.

Waarmee kan ik u helpen?

Kelly Wijnbergen – Accountmanager Noord Nederland
06-46 17 54 51