Tijd om naar buiten te gaan : 7 voordelen van buiten sporten!

Het zomerse weer biedt de uitgelezen mogelijkheid om weer buiten te gaan sporten. Een goede work-out zorgt er niet alleen voor dat je fitter wordt maar geeft je ook een goed en voldaan gevoel. Daarnaast is buiten sporten natuurlijk ook gewoon leuk om te doen. Nog wat overtuiging nodig om erop uit te gaan? In deze blog geven wij jou 7 redenen om in de buitenlucht te bewegen en te sporten.

Aanmaak van vitamine D door de zon. Vitamine D is essentieel voor je botten en je immuunsysteem. En zon is er op dit moment natuurlijk genoeg.

Buiten zijn geeft niet alleen fysiek maar ook mentaal energie. Studies hebben aangetoond dat mensen meer mentale energie krijgen als ze buiten zijn. Hierdoor verbetert de geestelijke gezondheid. Verder voelen mensen die buiten sporten zich vitaler dan wanneer zij dezelfde activiteit binnen beoefenen.

De natuur stimuleert creativiteit en probleemoplossend vermogen. Daarnaast zorgt buiten zijn voor stressvermindering en brengt het ontspanning.

 

Voornaam Voornaam, bedankt.

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Door de aanmaak van melatonine slaap je beter. Het krachtige buitenlicht zorgt voor de aanmaak van melatonine dat op zijn beurt weer belangrijk is voor het slaaphormoon. Na een dag buiten slaap je ’s avonds dus beter.

Je ademt frisse, schone lucht in. Schone lucht levert meer zuurstof aan je cellen, verbetert je bloeddruk én bevordert de zuivering van je lichaam. Daarnaast stimuleert en motiveert het sporten in een groene omgeving waardoor je het sporten langer volhoudt. Er zijn allerlei prikkels om je heen die ervoor zorgen dat je de tijd amper of niet in de gaten houdt.

 

Buiten bewegen is gratis. Maak gebruik van je omgeving of toestellen in de openbare ruimte. En nog fijner; je kunt sporten wanneer het jou uitkomt.

Het kan alleen of in groepjes. Geen zin om in één grote ruimte te sporten met tal andere mensen? Buiten bepaal je zelf of je alleen of met je vriend/vriendin of een groepje wilt sporten.

Citybox Flemingsberg Park

Voornaam Voornaam, bedankt.

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

Overtuigd? Vergeet als je naar buiten gaat vooral niet te drinken en denk aan zonnebrand. Maar bovenal: geniet van het sporten én de omgeving!

 

IJslander laat je bewegen!