Sportliefde: het vervolg

Bij VOC Amsterdam kwam ik binnen als 15-jarige en startte ik in de B; mijn leeftijdscategorie. Mocht ik direct meedoen met de B1 van VOC. Zij speelden en spelen nog steeds jeugddivisie. Wat een stap was dat voor mij! Van een 4e divisie (voor de lol) naar het hoogst haalbare op mijn leeftijd. Wedstrijden door het hele land, toernooien in Duitsland en Nederland…er ging een wereld voor me open. Geweldig. Op het NK zijn wij tweede geworden. Zonde! We hadden deze titel kunnen en móeten pakken. Tenslotte waren wij dat hele seizoen de kartrekkers. Ik baal er stiekem nog steeds van. En ja, het is al 10 jaar geleden.

A1
De overstap naar de A1 was voor mij niet moeilijk, want ik trek me graag op aan wat ouderen. Dat houdt me bij de les. In de A1 heb ik drie seizoenen gehandbald. Een pittige competitie, maar leuk. Al snel stond ik in de basis. Had ik ook wel nodig, anders dwaalde ik af. Vol overgave strijden om mijn plek maakte me gretig en serieus.

Meer
Maar er was meer dan handbal. Als 17-jarige moet je natuurlijk ook naar school. Mijn leven zag er simpel uit. Elke dag hetzelfde; dag in, dag uit. Oh ja, behalve woensdag. Dan hoefden we alleen een uurtje naar krachttraining. Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: school, beetje huiswerk (als ik er zin in had), eten, krachttrainen (1 uur) en bal trainen (2 uur), slapen. Best pittig voor een scholier, maar dit had ik nooit van mijn leven willen missen! Het spel, mijn handbalmaatjes waren en zijn mijn beste vrienden, de discipline die we allemaal hadden en het doel. Hét doel waar we met zijn allen voor streefden en werkten! Machtig. Ik zal bijna vergeten dat we nog kinderen waren…..

Waarmee kan ik u helpen?

Kelly Wijnbergen – Accountmanager Noord Nederland
06-46 17 54 51