Sportliefde: afscheid

Handballen gaf mij rust. Ik moest een hoop laten, maar heb er ook veel voor terug gekregen. Jammer genoeg kan je van handbal alleen niet leven en moet je er een baan naast hebben. Tenzij je handbalt in Duitsland, Denemarken, Noorwegen of Spanje; handballanden die er financieel gezien redelijk voor staan. Dan heb ik het, helaas, niet over de bedragen die voetballers krijgen, maar over normale maandsalarissen.

 

Johan Cruijf Academie

VOC Amsterdam verplichtte ons tot studeren en dat hielden ze goed in de gaten. Studeren moest bovenaan staan en handbal volgde er direct achteraan. Doordat ik op het hoogste niveau heb gehandbald, kon ik studeren aan de Johan Cruijff Academie. Daar mag je alleen als topsporter een studie volgen en moet je een A status hebben. En die had ik. Dit betekende dat ik vier keer per week alleen in de ochtenduren naar school hoefde. Perfect voor mij, want ik werd niet echt blij van school. Vier dagen vier uurtjes naar school en verder veel thuis doen. We wilden namelijk niet in een zwart gat belanden als het met handbal niet zou lukken….

Eenmaal op de Johan Cruijff Academie, stapte ik al snel over naar de dames 1 van VOC Amsterdam. Dit betekende nog harder trainen en nog fitter worden. Ik speelde met de, nu wel, bekende namen: Estavana Polman (vriendin Rafael van der Vaart), Tess Wester, Angela Malestein, Debbie Bont, Laura van der Heiden, Yvette Broch (Hollands next top model) en Michelle Goos. Deze meiden hebben wel de volgende stap gezet en zijn allemaal naar het buitenland verhuist. Ik niet.

 

Stoppen

Wij hebben veel prijzen gepakt en mooie tripjes in Europa gemaakt. Champions League en Europa Cup. Wat een ervaring was dat! Echter na twee jaar, ik was 21, besloot ik om te stoppen met handbal…

Waarmee kan ik u helpen?

Kelly Wijnbergen – Accountmanager Noord Nederland
06-46 17 54 51