Beoordeeld door de kinderjury: wie wint de Circulair Spelen Award 2019?

In de nieuwste editie van Stad en Groen (dat in het teken staat van circulair spelen) staat de ongecensureerde mening en juryrapport van een twaalftal kinderen over acht gerealiseerde speelplekken door heel Nederland. Een van de beoordeelde plekken is de Click & Play speelplek in Den Haag, gerealiseerd door IJslander. Lees hieronder om welke plek het gaat én het juryoordeel.

Een speelplek die meegroeit
De speelplek van het bedrijf IJslander groeit mee met haar eindgebruikers en bevindt zich in de gemeente Den Haag. Het gaat om een click & play-realisatie. Samen met de bewoners van de wijk zijn de wensen in kaart gebracht. Een click & play-speeltuin kan meegroeien en veranderen met de wijkbewoners. Diverse toestellen zijn op deze speelplek toegankelijk voor kinderen met een beperking; deze behoefte werd duidelijk door bewonersinspraak. Deze grote speelplek beschikt over een speelhuisje, een grote vogelnestschommel, een glijbaan, een wipwap en een madera-combitoestel. De toestellen lijken van hout, maar zijn van rvs. Ze hebben alle voordelen van rvs, zijn onderhoudsarm en vandalismebestendig, maar hebben een natuurlijke look.

Juryoordeel:
Jildau, 8 jaar: ‘Ik heb liever één groot klimrek, met nog meer spinnenwebben. Spinnenwebben zijn leuk.’
Milou, 6 jaar: ‘Ook heel leuk’
Mathilde, 9 jaar: ‘Ik vind deze best leuk, je kunt hier lekker rennen en spelen. Dat schommeltje ziet er wel een beetje klein uit. Daar passen grote kinderen toch niet op?’
Midas, 11 jaar: ‘De schommel is niet zo leuk. Maar het grote toestel is mooi met de touwen en de glijbaan.’
Stijn, 6 jaar: ‘Deze glijbaan is supermooi.’
Tim, 5 jaar: ‘De glijbaan, spinnenweb en schommel zijn allemaal leuk. Hier zou een dichte glijbaan bij moeten.’
Rifka, 6 jaar: ‘Leuk klimrek en een schommel!’
Nikkie, 5 jaar: ‘Alles is hier leuk en de schommel ook.’
Mirthe, 4 jaar: ‘Mooi spinnenweb, ik houd van groen.’

De officiële uitslag volgt nog en wordt later bekend gemaakt door Stad en Groen. Het gehele artikel is te lezen in het magazine Stad en Groen en op de Stad en Groen website.

 

Update 5 juni 2019: De kinderjury was erg te spreken over onze Madera-look, maar we grepen helaas naast de winst. We gaan zeker door op circulair gebied en gaan voor de winst volgend jaar!