Hoe werkt het bij IJslander?

Bij IJslander zijn we altijd bezig met vernieuwing. Op basis van klantaanvragen, marktonderzoek en samenwerking ontwerpen en ontwikkelen we oplossingen voor sport- en speelvraagstukken in de openbare ruimte. Bijvoorbeeld op maat gemaakte sport- of speeltoestellen.

Wensen van de klant of van de markt
Bij klantaanvragen gaan we specifiek in op de wensen van de klanten. Daarbij gaan we verder dan onze expertise en kijken we naar de mogelijkheden die toegepast kunnen worden binnen het ontwerp om de wensen te realiseren. Onze ontwikkelaars kunnen zowel buiten hun kaders denken als met praktische oplossingen komen. Geen wens is te gek voor IJslander en als we het kunnen realiseren, doen we dat met plezier en trots.

Marktonderzoek toont de wensen van klant- en doelgroepen in binnen- en buitenland. Zo ontdekken we trends en weten we hoe we in kunnen spelen op een bredere toekomstvraag. Bij IJslander zijn we bekend met het Delftse Ontwerp model en onderzoeken we de scope van de opdracht om te kijken welke kansen we kunnen benutten en welke bedreigingen we kunnen omzetten in kansen. Daar gaan we dan vervolgens met veel plezier mee aan de slag.

Fitness Fun
Zo was er in 2013 de vraag om fitnesstoestellen onder de noemer ‘Fitness Fun’ te ontwikkelen voor een jongere leeftijdscategorie dan de eerder ontwikkelde fitness toestellen voor 50+. Echter, na marktonderzoek bleek er een nieuwe trend te zijn: trainen met het eigen lichaamsgewicht ofwel Calisthenics. Onderzoek onder Nederlandse sporters leidde naar verschillende trainingsfuncties welke zijn verwerkt in sporttoestellen. Toestellen met een enkele sportfunctie leken voor deze sport geen goede optie, want bij Calisthenics is er behoefte aan gevarieerde trainingsfuncties vlak bij elkaar. Daarbij hebben veel gemeenten maar beperkt ruimte voor sportplekken en is een compact toestel een must. Beide behoeftes zijn gecombineerd in een modulair en uit te breiden sporttoestel met de naam BarForz: een stoer en robuust beweegtoestel voor Calisthenics- en Bootcampbeoefenaars. Maar uiteraard ook voor andere buitensporters.

De ‘hands on’ mentaliteit die Calisthenicsbeoefenaars hebben, heerst ook bij IJslander en omdat we breed kijken – en het engineeringsteam een goed spanningsveld heeft met het verkoop- en productieteam – leggen we zoveel mogelijk opties op de keukentafel. En de keuze? Die wordt gemaakt op basis van het evalueren van de eisen en wensen die zijn gesteld door de klant en het IJslander team. Alleen zo worden de beste ideeën ook werkelijkheid.

Waarmee kan ik u helpen?

Rosalinde van Haneghem – Ontwerper
06-46 71 64 54