Een optie voor de toekomst

Hoe gaan we om met onze leefomgeving? En hoe zetten we in de toekomst materialen in voor onze huidige producten? Een pittige vraag, waar geen hapklaar antwoord op is. Onlangs was er een documentaire op tv (VPRO Tegenlicht) waarin Thomas Rau een verbazingwekkend voorbeeld gaf: en simpele foto van een ruimteschip met daarachter onze planeet aarde. Het ruimteschip klein, de aarde vele malen groter.

Vervolgens vertelde Thomas Rau hierbij een simpele anekdote. Dinsdagavond: Champions League, even een biertje pakken en in het ruimteschip lekker tv kijken. Maar dat kan niet, want er is geen bier niet. Niet handig, want in het ruimteschip weten ze dat ze niet alles kunnen gebruiken. Wat er niet is, is er niet. En wat ze hebben, daar moeten ze zuinig op zijn. Simpelweg omdat alle voorraad dan op is voordat ze ook maar weer in de buurt van de aarde zijn. Tot zover snapt iedereen dit. Totdat het over onze planeet gaat; feitelijk het grote ruimteschip. De boodschap: we moeten zeer bewust omgaan met wat wij op de aarde ter beschikking hebben.

Recycling
Het kapitaliseren van afval is een tweede uitspraak van Thomas Rau. Hij geeft aan dat als we uiteindelijk kunststof weggooien, we onszelf gelukkig prijzen dat we het thermisch recyclen en daarmee groene stroom opwekken. Nee, zegt Thomas Rau: we hebben iets voor altijd verloren. Het kan namelijk in geen enkele vorm worden hergebruikt.

Als ik naar onze leefomgeving kijk en hoe mensen speeltoestellen beoordelen, dan staat plastic bijna gelijk aan staal en is prijs de doorslaggevende factor. We zijn duurzaam als we A- en B-label auto’s rijden, maar we gaan voorbij aan het feit dat grondstoffen voorgoed verloren gaan. In onze Masterclass Click & Play is de voetnoot: ‘een optie voor de toekomst’. Een doelgerichte optie voor bewoners die aansluit bij hun behoeften. Want hergebruik stimuleert en stelt ons in staat stelt om via leaseconcepten betere producten te maken en onze toestellen niet als toestellen te zien, maar als gebruiksobject en opslagplaats voor materiaal.

Click & Play: een optie voor de toekomst. Het is een van de meest omvangrijke projecten die IJslander ooit heeft uitgevoerd. Mijn vraag aan u hierbij: kiest u ook voor de toekomst van onze kinderen?

Waarmee kan ik u helpen?

John Franken – Managing Director IJslander B.V.
0525-63 34 20