BarForz M beweegtoestel Calisthenics en Bootcamp

Calisthenics – Sociale sport in de buitenlucht

De juni uitgave van Stadswerk, magazine voor professionals op het gebied van leefomgeving, kwam met de extra special over sporten. Stadswerk kwam in aanraking met het BarForz-veld in Den Haag, dat IJslander leverde voor Limitless. Dit park is een van de meest veelzijdige Calisthenics parken in de lage landen. En zij doken in de sport Calisthenics en de BarForz-toestellen van IJslander.

Calisthenics wordt als een sociale sport gezien. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt  dat 59 procent van de ondervraagden minimaal één keer per week gemiddeld een half uur traint op de BarForz beweegtoestellen met een gemiddelde of hoge intensiteit. Ook omwonenden zijn gevraagd naar hun ervaring met het sporttoestel in de wijk. Hun reactie is positief: BarForz vervult een sociale functie, want sinds de beweegtoestellen er staan, is die locatie een ontmoetingsplek waar jongeren elkaar stimuleren om te sporten en juist niet om te gaan ‘hangen’. Buurtbewoners ervaren de BarForz beweegtoestellen dan ook als toegevoegde waarde voor hun wijk.

Meer lezen over calisthenics, wat IJslander kan doen en waar het artikel verder over gaat? Download de pdf (lage resolutie, 138 kB) of lees het artikel op deopenbareruimte.nu.